"YİYECEKLERİNİZ BESİN DEĞERİNİ KAYBETMESİN"

“YİYECEKLERİNİZ BESİN DEĞERİNİ KAYBETMESİN”
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yunus Emre Bakırhan, Besinlerin uzun süre bekletme, ısıya veya ışığa maruz bırakma, yanlış hazırlama ve pişirme metotları gibi nedenlerle içerdiği karbonhidrat, protein,...

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yunus Emre Bakırhan, Besinlerin uzun süre bekletme, ısıya veya ışığa maruz bırakma, yanlış hazırlama ve pişirme metotları gibi nedenlerle içerdiği karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineraller yönünden kayba uğradıklaını belirterek, "Sağlığımız için faydalı birçok sebze ve meyveden yarar sağlayabilmemiz için yıkamadan, pişirmeye pek çok kurala dikkat etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde yararları kayboluyor" dedi.
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yunus Emre Bakırhan, yiyeceklerden maksimum fayda sağlamak için şu önerilerde bulundu:"Sebzeleri doğramadan önce yıkayın.Sebzeleri pişirmeden önce büyük parçalara bölün. Sebze ve meyveleri kısa sürede pişirin. Sebze ve meyveleri pişirirken tencerenin kapağını açmayın. Sebzeleri pişirirken soda eklemeyin. Sebze ve meyvelerin yenilebilen kabuklarını soymayın. Tatlıya pişerken değil piştikten sonra şeker ekleyin. Yoğurdun suyunu dökmeyin. Kimyasal kabartıcılar besin değerini arttırır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.