YUNUS ŞİRİN MHP'den aday adayı oldu

YUNUS ŞİRİN  MHP’den aday adayı oldu
Emekli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Eti Holding A.Ş (ETİBANK) eski Genel Müdürü Yunus Şirin, dün düzenlediği bazsın toplantısıyla MHP’den aday adayı olduğunu açıkladı.Tiracet Odası’nda...

Emekli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Eti Holding A.Ş (ETİBANK) eski Genel Müdürü Yunus Şirin, dün düzenlediği bazsın toplantısıyla MHP'den aday adayı olduğunu açıkladı.
Tiracet Odası'nda gazetecilerle bir araya gelen Şirin bugüne kadar halkın kendisini önemli görevlere getirdiğini ve halka da siyaseten hizmet için aday adaylığına karar verdiğini söyledi. Aday adaylığını açıklayan MHP'li Yunus Şirin daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Özellikle bor madeni üzerine ilginç değerlendirmelerde bulunan Şirin Etibank'ın genel müdürlüğüne geldiğinde ihracatı 60 milyon dolardan 100 milyon dolara çıkardıklarını söyledi. Şirin; "Yaptığım çalışmalar neticesinde şu anda ihracatı 100 milyon doların üzerine çıkmıştır. Eti Bor Maden İşletmeleri İlköğretim Okulu'nu 2004 yılında 71 Evler Mahallesine açtık. Kente katkılarım devam edecek. Bor, Türkiye ve dünya için çok önemli bir madendir. Kenti, maden ve endüstriyel ürünler açısından bir sanayi şehri haline getireceğiz" dedi. Yunus Şirin, "Türkiye, enerjisinin yüzde 71'ini ithal ediyor. Enerji ithaline 2006'da 29 milyar dolar kaynak yatırdık. Bu, Türkiye'nin ihracatının yüzde 34'üdür. Enerji politikasında yerli kaynaklara dönme mecburiyeti vardır. Gerekli tedbirler alınmazsa seçimlerden sonraki en önemli konu elektrik sıkıntısı olacaktır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.