"Yüzümüze bakmayan partilere oy yok"

“Yüzümüze bakmayan partilere oy yok”
İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Arif Duru bugüne kadar kendilerinin yüzüne bile bakmayan ve mevcut sorunları çözemeyen partilere emeklilerin oy vermeyeceğini söyledi. Emeklilerin sorunlarını, hassasiyetini paylaşmayanların...

İşçi Emeklileri Derneği Şube Başkanı Arif Duru bugüne kadar kendilerinin yüzüne bile bakmayan ve mevcut sorunları çözemeyen partilere emeklilerin oy vermeyeceğini söyledi.
Emeklilerin sorunlarını, hassasiyetini paylaşmayanların siyasi arenanın dışına itilmeye mahkum olacaklarını belirten Duru, "Bizim varlığımızı dikkate almayanlar, bize rağmen bize karşı siyaset güdenler, emeklinin sofrasındaki ekmeği bir lokma daha büyütmeye yanaşmayanlar bizden oy alamayacaklardır. Bizi görmeyeni, biz de görmeyeceğiz. Bizi yok sayanı biz de yok sayacağız" dedi.
Milletvekilliği aday listelerinde yer almak isteyen emeklilerin önüne konulan sınırlarında siyasi partiler tarafından ortadan kaldırılmasını istediklerini dile getiren Duru, "Açlık sınırının altında kalan aylık gelirleriyle partilerin istedikleri milyarlarca YTL tutarındaki başvuru bedellerini veremeyecek durumda olan emeklilerimiz nasıl aday olabileceklerdir?
Siyasi partilerden talebimiz sefaletle boğuşan, seslerini parlamentoya taşımak isteyen bu emeklilerimize, Türkiye'de emeklinin yaşadığı standardı göz önünde tutacak bir tutum sergileyerek, emekliler için adaylık başvurusunda kendilerinden para talep edilmemesidir" diye konuştu.
Arif Duru, bu konuda ısrarlı olunacaksa da, bu paraların emeklilerden indirimli olarak 12 taksitlendirilerek alınmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.