Eskişehir Senfoni Orkestrası'ndan muhteşem performans

Konserin ilk bölümünde E. Elgar’ın Yaylı Çalgılar için Serenad, Mi Minör Op.20 eseri seslendirildi. 20. yüzyıl İngiliz Romantik Okulu’nun en önemli bestecilerinden olan Elgar, İngiliz edebiyatı temalarından oldukça esinlenmiş önemli bir bestecidir. Bestecinin en sevdiği eseri olarak gösterdiği “Yaylı Çalgılar için Serenad” bestecinin müziğinin ve yaylı çalgılara hakimiyetinin güzel örneklerinden biridir. EBB Senfoni Orkestrası teknik ustalığı ve duygusal derinliğiyle eseri başarıyla icra etti ve dinleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Daha sonra ülkemizin yetiştirdiği önemli besteciler U.C. Erkin’in 7 Halk Türküsü seslendirildi. Opera sanatçısı Zafer Erdaş solistliğinde seslendirilen eser uzun süre alkışlandı.
Konserin ikinci bölümünde, D. Şostakoviç’in 9 numaralı senfonisi seslendirildi. İlk kez 1945 yılında Moskova’da yorumlanan bu beş bölümlük eser, dinleyicileri derin bir yolculuğa çıkardı. Performansın ardından sanatseverler, orkestrayı dakikalarca alkışladı. Konsere katılanlar arasında, EBB Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Niyazi Solak da yer aldı. Plaket takdim töreninin ardından, unutulmaz konser sona erdi.
EBB Senfoni Orkestrası’nın gelecek konseri, 23 Ekim 2025 akşamı saat 20.00’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde dinleyicilerle buluşacak.