O serginin 4'üncü durağı Eskişehir oldu

O serginin 4'üncü durağı Eskişehir oldu
Eskişehir Kent Konseyi aracılığıyla Cumhuriyet’in fotoğraflardaki izdüşümü konulu “Yüz Yıllık Miras: Bengüboz Sergisi” Eskişehir’de açıldı.

Eskişehir Kent Konseyi fotoğraf çalışma grubuyla birlikte BİLKOM öncülüğünde, Koç Üniversitesi ile Vehbi Koç Ankara Uygulama ve Araştırma Merkezleri, akademisyenlerin destekleriyle hayata geçirilen “Yüz Yıllık Miras: Bengüboz Sergisi” projesinin popart sergisi Eskişehir Espark AVM’de açıldı.

Memleketi Mudurnu'ya özgün ve sıra dışı bir fotoğraf mirası bırakmış Ahmet İzzet Bengüboz’a ait fotoğraflar BİLKOM’un çalışmalarıyla dijital ortama taşınmış ve renklendirme çalışmaları yapılmış. Birçok yerde sergilenen fotoğraf sergisinin 4’üncü noktası ise Eskişehir oldu.

“MİRASIMIZA SAHİP ÇIKMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, “Geçmişimizden gelen çok kıymetli bir mirasımız var ve bu mirasa sahip çıkmak geleceğimiz için son derece önemli. ‘100 Yıllık Miras: Bengüboz Projesi’ni hayata geçirerek bu mirasın korunuyor olması mutluluk verici” diye konuştu.

Akçasoy, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Erken Cumhuriyet Döneminin en özel belgelerini konuşturan bu güzel serginin ortaya çıkarılmasını ve teknolojinin de imkanlarıyla gelecek nesillere aktarılmasını sağlayan Koç Holding bünyesinde faaliyet gösteren BİLKOM başta olmak üzere projede tüm emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Bengüboz’un fotoğrafları üzerinden geliştirilen sergi, 19 Kasım Pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.