Prof. Dr. Özdemir’den 12’nci yeni kitap

Prof. Dr. Özdemir’den 12’nci yeni kitap
ESOGÜ Tıp Nöroloji Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gazi Özdemir, “Kur’an, İncil, Tevrat. Ortak Olan ve Olmayan Muhkem Kurallar” adında 12’nci kitabını yayınladı.

Kur’an Araştırmacısı ve yazarı, ESOGÜ Tıp Nöroloji Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gazi Özdemir, 12’nci kitabını yayınladı. Özdemir’in, “SON DAVET KUR’AN TERCÜMESİ” kitabı başta olmak üzere ayrıca 10 kitabı daha yayınlanmıştır.

Yeni “Kur’an, İncil, Tevrat. Ortak Olan ve Olmayan Muhkem Kurallar” kitabında yazar, tek kaynak olarak Allah’ın Hz. Muhammed, Hz. İsa ve Hz. Musa aracılığı ile tüm insanlara indirmiş olduğu 3 vahiy kitabında “Allah’ın Tek Dini İslam”ın farklı zamanlardaki Farz Kuralları demek olan Muhkem Kurallarını ayrıntılı bir şekilde inceledi. Bu inceleme ile her üç kitapta (Zebur, Tevrat’ın Mezmurlar bölümüdür) ortak olan kurallar gibi Kur’an-İncil, Kur’an-Tevrat ve İncil-Tevrat’ta ortak kurallar olduğunu ayetlerini de açıklayarak belirledi. Bu çalışmasında Özdemir, ortak olmayıp sadece Kur’an’da, sadece İncil’de ve sadece Tevrat’ta bulunan özel Muhkem kurallar olduğuna da değindi.

Bu kitabı ile her bir vahiy kitabının Tek İlah olan Allah kaynaklı, fakat motamot birbirinin aynı olmadığını ve her birinin zamana ve toplum bilinci düzeyine göre Din demek olan Muhkem Farz kurallarının farklı olduklarını ayrıntılı ve belgeleyerek açıkladı.

Özdemir, diğer kitapları gibi son kitabın gelirlerinin de Eskişehir Tıp Fakültesi öğrenci bursu vermekte olan Prof. Dr. Necla Özdemir Vakfına verileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.