UMS’n JIP Eskişehirlilere farklı bir deneyim yaşattı

UMS’n JIP Eskişehirlilere farklı bir deneyim yaşattı
İsviçreli Yeni Müzik Duo’su Ums’n JIP, günümüzdeki yeni müzik için en tanınmış topluluklarından biri olan UMS’N JIP bu hafta Eskişehir’deydi.

40 ülkede, 1300’ün üzerinde konser, 300’ün üzerinde prömiyer, Venedik Bienali dahil olmak üzere, müzikal yolculuklarında 35’ten fazla uluslararası ödül kazanan ikili Eskişehirlilere farklı bir deneyim yaşattı. 2013’ten beri Türkiye’den bestecilere sipariş veren ikili şimdiye kadar yirmiden fazla Türk besteciden eser almıştır.

UMS’n JIP, Finsteraarhorn ve Rhone Buzulu’nun eteklerinde, İsviçre’nin Münster (Valais/İsviçre) merkezli bir çağdaş müzik ikilisidir. Duo’da Ulrike Mayer –Spohn (UMS) blok flüt ve elektroniklerle, Javier Hagen (JIP) ise ses ve elektroniklerle yer aldı. İsviçreli ikilinin blok flüt ve insan sesini harmanlayarak Orta Asya’da yaşayan ve bir araya geldiklerinde öterek coşan üç kuşun seslerinin taklidini yorumladılar. Hem bireysel olarak hem de ikili olarak UMS’n JIP, Avrupa, Amerika ve Asya’nın tanınmış üniversitelerinde bilgilerini paylaşmaları için birçok sipariş ve ödül almıştır.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı’nda yapılan konserde Onur Dülger ve Mehmet Ali Uzunselvi’nin iki yeni eserinin yanı sıra, 2023’te İstanbul’daki CRR’de “Sesin Yolculuğu Festivali” için prömiyeri yapılan eserlerden bir seçki sunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.