ANILARLA DEHŞET NEŞET

İzmir'in ünlü hocalarından Fizikçi Dehşet Recep, sınavlarda sorduğu garip sorularla efsaneleşmiştir. Recep Bey bir keresinde sınavda, karmaşık bir makara sistemi sormuş ve öğrencilerden sistemin dengede durup durmadığını belirlemelerini istemiş. öğrenciler kağıtlarını formüllerle, rakamlarla doldurmuş. Ancak hepsi sıfır almış. Dehşet, "Doğru cevap 'makara yere düşer' olacaktı" demiş. Meğer çizimdeki makara tavana bağlı değilmiş.


 


Dehşet Recep müthiş bir Fenerbahçe fanatiğiymiş. Bir sınavda da, Galatasaray-Fenerbahçe maçıyla ilgili bir soru sormuş ve Fenerbahçe ceza sahası civarından atılan bir şutla ilgili; vuruş açısı, topa vuruş hızı, kalecinin yeri ve yapabileceği haraketler gibi bilgileri vermiş. Soru, bu topun gol olup olmayacağıymış. öğrenciler yine uğraşmışlar soruyu çözmek için. Ama yine hepsi sıfır almış. Sorunun yanıtı şöyleymiş: "Rüştü ordan gol yemez!"


 


Dehşet'in bir de, kendinden bir saniye sonra gelenlerden dahi geç kağıdı istemek gibi katı bir prensibi varmış. O lisenin müdür yardımcısı da sertliğiyle efsaneleşmiş bir hocaymış. Geç kağıdı almak için gidenler genelde sopa yiyip çıkarmış.


 


Bir gün bir öğrenci Dehşet Recep'in dersine geç kalmış. Sınıfın bulunduğu koridora girince Dehşet'in sınıfa doğru geldiğini görmüş. Hemen koşmaya başlamış. Bir bakmış Recep Hoca da depar atıyor. Yarışı Dehşet kazanmış ve "Git geç kağıdı al!" demiş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
AKTÜEL Arşivi