ASIL MAÇ ÖNCESİ...

Es-Es rakiplerinin puan kaybettiği haftada Altınordu’yu yenerek gerçek yeri olan liderlik koltuğuna oturdu.


Maçtan 1 gün önce Eskişehirspor’da yaşanan krizden bahsetmeden geçemeyeceğim.


Gaziantep Büyükşehir maçı primleri (başkan söz vermiş) Altınordu maçı öncesi dağıtılmağı için oyuncular da Cumartesi günü ter antrenmanına çıkmayarak tepki gösterdi.  Hatta bazı oyuncular kampa bile girmek istemeyip, tesislerden ayrılırken, bu olayları Cumartesi günü dakika dakika takip ettik.


Ancak kariyerini bile göz önüne alıp şampiyonluk için Eskişehir’e gelen ve kaptanlık bandını takan Erkan Zengin akşam saatlerinde takımı toparlayıp arka arkaya yaptığı toplantılar ile oyuncuları maça en iyi şekilde motive edip kampa da aldırdı.


‘Şimdi galip geldik  bu ne alaka’ diyenler olabilir. Aslında bunu maç günü gazetemizde paylaşabilirdik. Ama insanların kafasını karıştırmayıp, takımında motivasyonunu düşürmek istemedik. Bu arada olaylar gelişirken, gerek yönetim gerekse takım içinden krizi netleştirmek için aradığımız isimler telefonlarımızı bile açmadı. Düne kadar ‘Beni haber yap’ diyenlerin derin bir sessizliğe bürünmesi de manidardı.  


**


Eskişehirspor’da maddi krizi zaten bilmeyen yok.


Bu tür olaylar olacak zaten bekliyoruz da..


Bu sıkıntıları herkesin de bilmesi gerekli. Düşünün durum o kadar kötü ki yönetim dağıtacak primi bile bulamıyor. Belki başkan yurt dışından erken dönse bu iş çözülebilirdi. Ama yine çeki başkan kesiyor. Futbolcuları rahatlatıyor.


**


Dönelim maça…


Eskişehirspor-Altınordu maçı gerçekten de çok ilginçti.


Rakip takımda bazı oyuncuların gönderilmesi ve gençlerle yola devam etmesi, Eskişehirspor’da ise Boffin, Kamil Ahmet, Tarık ve Meye’nin yokluğunun yanı sıra Semih ve Hakan gibi 2 as oyununun da yedek soyunması dikkat çekiciydi.


Maç boyunca Eskişehirspor’da ilk 16 haftadan farklı bir şey göremedim. Mücadele çok iyi.. Bir de Dorukhan’ın gibi Eskişehir’li bir oyuncunun kazanılması. Büyükşehir Gaziantep maçında ilk kez forma giyen Dorukhan dün de maçın en iyilerinden biri oldu.


Rakibi 3 farklı yendik ama eze eze bir futbol oynamadık.


Bereket dün rakip Altınordu idi. Biraz genç olmasalar kalemizde tehlike yaşardık. Ve skor da böyle olmazdı.


A kadroya ne demeli..


Takımı en iyi tanıyan, kampta onlarla vakit geçiren Alpay hoca.. Ama dün Semih ve Hakan çinemre’yi ilk 11’de beklerdim. Sanırım Gaziantep’de galip gelen kadroyu bozmak istemedi… 


**


Sonuçta Eskişehirspor rakiplerinin puan kaybettiği hafta da galip gelerek gerçek yeri olan liderlik koltuğunda da ilk 17 haftayı tamamladı.


Ama, Semih Alpay hoca sorununa da bir çare bulunması gerekli. Dünkü olaydan sonra ipler iyice gerildi….


Haydi hayırlısı…   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi