
Erkan Midilli
BAYRAM ZEHİR OLDU
Yayınlanma:
Mesleğimiz gereği bayram olmasına rağmen Bursa maçında takip ettiğimiz Eskişehirspor maalesef bize bayramı zehir etti.
Aslında daha maç başlamadan önce iki takım daha sahaya bakmaya çıktıklarında Bursaspor'lu oyuncuların ise akılları daha çok Salı günkü Valencia maçında olduğu için havalı ve maç için çok rahat olduklarını, aksine Eskişehirspor'lu futbolcuların ise rakibe göre daha istekli ve galibiyet için inançlı olduklarını gözlemledim. Nitekim bu izlenim takımlar ısınmak için sahaya çıktıklarında da görüldü.
Ancak maç başlayınca işler değişiverdi.
Eskişehirspor'da yine aynı taktik ile sahaya çıkarken, Çalımbay hoca sadece bazı mevkilerde futbolcuları değiştirdi.
Daha ilk dakikadan itibaren baskılı oynayan, pas yapan, pozisyona giren takım Bursaspor'du. Ancak Eskişehirspor pozisyona giremeden Sezer ile gol bulurken, golden sonra toparlanan Şimşekler önce Jaysee, ardından da Burhan ile girdiği net fırsatları değerlendiremedi. Belki bu iki pozisyon biri gol olsa maçın gidişatı bence daha farklı olurdu.
Maçın ikinci yarısında galibiyeti koruyamayan, rakibine adeta teslim olan, ve yenik duruma düşmesine rağmen ikinci gol için çaba bile gösteremeyen Eskişehirspor'da futbolcuların hızlı form düşüşü düşündürücü.
Ne oldu da bir takım iki hafta bu kadar değişti.
İlk iki maçtaki futboldan artık eser de kalmamaya başladı.
Şu bir gerçek ki takımda bir kere takım disiplini yok. Yardımlaşma yok. Herkes kafasına göre takılıyor. Böyle olunca da yenilgi kaçınılmaz oluyor.
Bursaspor lider ancak yenilmeyecek de bir takım değil.
Rakip yenik durumda olmasına rağmen, risk alıp önce beraberlik golünü ardından da galibiyet golünü buluyor. Eskişehirspor'da ise futbolcular rakibi sahada seyrederken, Kulübe ise önlem alamayıp, gerekli müdahaleleri yapamıyor.
Sonuçta büyük umutlarla gittiğimiz Bursa deplasmanında da sıfır çektik ve son üç maçtaki puan hasretimizi sürdürdük.
Bursaspor maçının özeti ise:
Yazık,
Bayramın ikinci günü olmasına rağmen, ailesini terk edip maça gelen ve saat 23.00'e kadar statta bekletilen taraftarların çektiği eziyete.
Yazık,
Binlerce Eskişehirliye bayramı zehir edenlere....