
Erkan Midilli
BÖLGESEL LİGDEKİ TEMSİLCİLERİMİZ
İlimizi bu sezon Demirspor ve Sağlıkspor'un temsil ettiği Deplasmanlı Bölgesel Amatör ligde iki hafta geride kaldı.
Ligin ilk haftasında Demirspor karşısında sürpriz yapan Sağlıkspor güçlü Merinos'u elinden kaçırırken, Demir karşısındaki alığı puanının tesadüf olmadığını gösterdi.
Demirspor maçında olağan üstü bir mücadele sergileyen Kırmızı beyazlı futbolcular Merinos karşısında bu mücadeleci oyununa pozisyonda eklemesi iyi oldu.
Futbolda her zaman "Yakaladın mı atacaksın" derler. Ancak Sağlıkspor'lu futbolcular net 3-4 pozisyonun yanı sıra penaltıyı bile gole çeviremeyerek 3 puanı kendi kaçırdı. Merinos aldığı 1 puana şükretmesi gerekli.
Tecrübeli oyunculardan kurulu olan ve şampiyonluk mücadelesi veren konuk ekip Merinos ilk yarı da etkili gözüküp, pozisyonlara girse de Eskişehir'den Sağlıkspor karşısında ucuz kurtuldu.
Sağlıkspor'un genç antrenörü Mesut Altıntaş oyuncularını maça iyi hazırlayıp, motive etmiş. İlk 45 dakikada etkili olamayan Tuncay'ı Demirspor maçında olduğu gibi Merinos karşısında da ikinci yarı da oyuna alsa daha faydalı olurdu. Kaleci Eser lige iyi başladı. İki maçta da başarılı kurtarışlar yapan Eser güvende verdi. Defans oyuncuları tecrübeli Merinos'lu futbolculara adım bile attırmazken, hatasız bir 90 dakika geçirdi.
Orta saha oyuncuları daha çok pas yapıp, forvet oyuncularını pozisyona sokması gerekli. Forvetlerin gol pozisyonuna girmesi güzel ama bu güzelliği de golle süslemeliler.
Her geçen hafta lige alışan Sağlıkspor'u bundan sonraki maçlarında da başarılar dilerken, ilk galibiyetlerini de Kütahya Gaybıefendi maçından almalarını bekliyorum.
Gelelim Demirspor'a...
Lige Sağlık sürprizi ile başlayan Demirspor ilk galibiyetini de çıktığı ilk deplasman maçında aldı.
Demirspor'un aldığı 3 puan gayet normal.
Oturmuş bir kadroya sahip olan Lokomotif'li futbolcuları ve teknik heyeti aldıkları 3 puandan dolayı tebrik ederken, bu hafta Bursa Zaferspor gibi güçlü bir takımı konuk edecek olan Demirspor'un rakibini yenerek seri galibiyetlere başlayacağını ve zirveye ağırlığını koyacağını umut ediyorum.