ÇİZGİ DEFANSI ...

Hafta öyle güzel başladı ki…
Şampiyonluk adaylarından Boluspor, Yeni Malatya ve Sivasspor Pazar günü mağlup oldu.
Herşey Eskişehirspor’un Şanlıurfa deplasmanında alacağı 3 puana bağlıydı. Galibiyette puan farkı açılacaktı.
Aslında maç öncesi kadroya baktığımızda Alpay hoca beklediğimizden de fazla sürpriz yaparak değişik bir 11 sahaya sürdü. Hakan çinemre ve Ofoedu’nun Urfa deplasmanında yedek olacağını hiç beklemezdim. Sakatlıktan dönen Tarık ve Kamil Ahmet ilk 11’de yeralırken, Akaminko’da yine 11’de maça başladı.
Alpay hocanın vardır bir bildiği dedik…
Maçın ilk bölümünde her iki takımda fazla net gol pozisyonuna girmekte zorlandı. 
İlk kez çizgi defans taktiği ile maça çıkan Kırmızı Şimşekler kalesinde tehlikelerde yaşadı. Ancak teknik kadro çizgi defansta ısrarını sürdürürdü.


Maçın ikinci yarısında Hasan Hüseyin’in golü ile başlayan Kırmızı Şimşekler Şanlıurfa karşısında golden sonar kalesinde tehlikeler yaşadı. Yukarıdada bahsettiğimiz çizgi defans Es-Es’e pahalıya malolurken  Akaminko Boffin anlaşmazlığı Es-Es’in kalesinde gol görmesine neden oldu.
Şanlıurfa deplasmanı her zaman zordur. Nitekim dünde Eskişehirspor için çok zorlu geçti. Ancak Kırmızı Şimşekler zorlu deplasmanda lider takım gibi oynayamadı. Her nedense futbolcular diğer maçlara göre daha isteksiz bir görüntü sergilerken rakiplerin puan kaybetmesi sanırım onları kamçılamamış, rehavete sokmuş havası gördüm.
Hele tam zamamında oyuna girecek olan Hakan çinemre’nin saha kenarında anlamsız bir şekilde oyuna sokulmaması saha içindeki müdahaleler dikkat çekiciydi.


Pazartesi günü de olsa armasının yanında olup git-gel 2 bin kilometre yapan Eskişehirspor taraftarına da helal olsun. İşte taraftarlık budur. İnanıyor ve yola çıkıyorlar.  Ancak onlardaki inanç keşke saha içindeki futbolcularda da olsaydı.
Dünkü maçta alınan beraberlik ile puan farkını açma şansımızı yitirdik. Futbolda böyle sonuçlar olacak. Ancak Urfa gibi zorlu bir deplasmanda öne geçip sonucu koruyamıyorsan bir puanada razı olacaksın.
Haydi hayırlısı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi