
Erkan Midilli
DEM-DEM KAÇIRDI, SAĞLIK ATTI
Bölgesel amatör ligde oynanan Eskişehir derbisinde gülen çıkmadı.
Bu yıl ilimizi Demirspor ile Sağlıkspor'un temsil ettiği Bölgesel amatör ligde ikinci yarı heyecanı derbi maç ile başladı.
Ligde can çekişen ve son sırada yer alan Demirspor kendi sahasında oynadığı maçta çok yaklaştığı 3 puanı son saniyelerde kaybetti. Eldeki kadroya devre arası takviyeler yapan Demirspor güçlenmesine rağmen fazla etkili değildi. Özellikle ilk yarıda dağınık bir görüntü veren ve pozisyon bile bulamayan Dem-Dem ikinci yarı da etkili olup golü de buldu. Golden sonra kontra ataklarla tehlikeli gelen Demirspor'da ileri uç elemanları rahatlatacak olan ikinci gol için net pozisyonlar yakalasa da topu ağlarla buluşturamadı. Demirspor'lu forvet oyuncularının pas yerine gereksiz yere topu kaleye vurmaları sıkıntı yaşatıp son dakikalara stresli girmeyle yol açtı. Son saniyede ise Dem-Dem kalesinde ilk yarıda ki hastalık olan defansta adam paylaşamama sorunu dün de sürünce gol geldi 3 puan uçtu.
***
Mütevazi kadrosu ile ligin ikinci yarısına devam eden Sağlıkspor Demirspor karşısında istediğini aldı. İlk yarıda rakibine göre takım olarak daha terli toplu olan kırmızı-beyazlılar pozisyona giremese de koşan, mücadele eden, rakip oyunu bozan görüntüsü ile dikkat çekti. İkinci yarı da ise bocalayan ve kalesinde golü gören Sağlıkspor sonra tamamen oyunu rakip alana yıkarken, kalesinde de büyük tehlikeler atlattı. Maçın son saniyesinde ise gelen golle gelen 1 puan ise altın değerinde idi.
***
Demirspor'un ikinciyi kaçırdığı, Sağlıkspor'un attığı golle maçta puanlar paylaşıldı. Beraberlik belki de Sağlıkspor'a yarasa da Demirspor açısından hiç ama hiç iyi olmadı.
Görünen o ki ligin ikinci yarısı özellikle Demirspor açısından çok zorlu geçecek. Lokomatif'in arka arkaya galibiyetler serisi yakalaması gerek. Yoksa işi mucizelere kalır.
Dünkü maçta en güzel olay ise şehrin iki takımının mücadelesinin dostluk ve centilmenlik içinde geçmesiydi. Eskişehir'li sporseverlerinde büyük ilgi ile izlediği maçta kazanan çıkmazken, tek kazanan dostluk oldu.