spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

Es Es ' e Puan Silme Cezası Geldi (2): PEKİ ŞİMDİ N'OLACAK..?

       Es-Es’e Pinto e üzerinden  gelen puan silme cezası ile ilgili yazımıza kaldığımız yerden devam etmeden önce, bir önceki yazıyı okuyamayanlar için kısa bir özet geçelim…


       önceki yazıda Es-Es i  ekonomik yönden  zor duruma düşüren nedenleri ve suçluları  ((kişilere indirgemeden) sıralamış ve bunların;


1- İşini (kendi  çıkarını) fazlasıyla bilen ile işi hiç bilmeyen   (üstelik çevresine  teslim olan) ESKİ  YöNETİCİLER..  2- Es-Es’ in  geleceğine ipotek  koyan bu yöneticilere , Genel Kurullarda hesap sormadan aklayan KONGRE üYELERİ.. 3-Son birkaç yıl öncesine kadar yaşananları film seyreder gibi izleyen ama BüYüK TARAFTARIN  dürtüklemesi ile  kulübün içinde ne olup bittiğini çözmeye çalışan   ESKİŞEHİRSPOR CAMİASI .. olduğuna vurgu yapmış; ayrıca, gelen  puan silme cezasın kamuoyu ile paylaşan ve böylece  Es­-Es’ in  şeffaf  bir şekilde yönetilmesine ilişkin ilk adımları attığı izlenimini veren  Osman Taş Yönetimine  bu konuda destek olacağımı belirtmiştim.


       Bu yazımda da, Es-Es’ i bekleyen tehlikenin giderek büyüdüğüne vurgu yaparak ,mevcut  durum ve sonrası ilgili  düşünce ve  öngörülerimi paylaşmak istiyorum.


       Ama önce birkaç kavramın altını kalınca çizip   KURUMSALLAŞMA’ nın; “Bir kurumun, bir kuruluşun veya bir işletmenin kişilere  bağımlı olmadan faaliyetlerini sürdürebilmesi ve geliştirebilmesini sağlayan bir yapıya kavuşturulabilmesi işlemin adı” olduğunu; KURUMSAL YöNETİMİN ‘de , Eşitlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk şeklinde dört temel ilkeye dayandığını ve kişilere  bağlı kalmaksızın yürütülmesi gerektiğini ifade edip, konumuza, yani Eskişehirspor Futbol Kulübünün şu an içinde bulunduğu  kaotik duruma geçelim…


      Sayın Topkaya, basın toplantısında göreve yeni geldiklerinden  yola çıkarak kısaca: ”kucağımızda bulduğumuz Pinto krizi ile ilgili gerekli çabayı gösterdik ama başaramadık ” şeklinde  özetlenebilecek açıklamayı yapmış; devam eden günlerde kamuoyu ile paylaştığı  twitlerde de ,  TFF nezdinde bundan sonrası için puan silme cezası gelebilecek dosyaların kontrol altına  alındığı belirtmişti.


      Yukarıda değindiğimiz “ Kurumsallaşma” nın ; HESAP VERİLEBİLİRLİK  ilkesinin Es-Es  Genel Kurullarının ; SORUMLULUK  ilkesinin de yöneticilerin vicdanlarının işi olduğunu ama ŞEFFAFLAŞMA İLKESİ” nin kamuoyu adına görev yapan biz yazarların kapsama  alanına  girdiğini belirtip sayın TOPKAYA’ ya (ve Es-Es Yönetimine ) soralım.


1-Kontrol altına alındığı belirtilen dosya sayısı kaç tanedir.?


2- Taraftar sitelerinde ve sosyal medya ortamında “ödeme yapılmazsa ceza gelebilir” şeklinde dedikodu üretilen Toko ve Bokilla isimli futbolcuların son durumu nedir?


3-Kulüp lisansı alınması ve transfer tahtasının açılması yönünde ne gibi adımlar atılmıştır.?


     Kamuoyu adına sorduğumuz bu soruları uzatmak  olası. örneğin; Yönetimin  dile getirdiği: “mevcut futbolcular ile kulüp çalışanlarına yapılan ödemelerin kaynağı  ya da  Yeni stadyumun üstüne konulması düşünülen güneş panelleri ile  stadımıza isim hakkı ve sponsor bulma  çalışmalarının”  hangi aşamada olduğu gibi..


      Ancak ilk anda aklımıza geliveren bu  ve benzeri  soruların muhatabı olan mevcut  yönetimin hesap vereceği yerin Genel Kurul  olduğunu altını kalınca çizerek-bir kez daha- ifade edelim ve niyetimizin de kesinlikle “ üzüm yemek “ olduğunu belirtelim.


      Yazının sonunda da periyodik aralıklarla Es-Es Kamuoyunu bilgilendirmelerine devam etmelerini önerdiğimiz Yönetim kurulumuza seslenelim. Şeffaf olmaya ve kamuoyunu  bilgilendirmeye;


      DEVAM MI?.. TAMAM MI?...


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


DüZELTME :  28.06 2019 Cuma  günü köşemde yayımlanan ( Es-Es’e Puan Silme Cezası : Sahi Suçlu Kim?)  yazımda  5253 sayılı Dernekler Kanunu yerine sehven 2547 sayılı  Y.ö.K. Kanunu  adı kullanılmıştır. Düzeltir ve bu konuda uyaran dikkatli okurlarıma teşekkürlerimi sunarım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi