spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

Es Es ' e Puan Silme Cezası Geldi: SAHİ SUÇLU KİM.?

        Futbolun tatile girdiği yaz aylarında yazı yazmama kararı almıştım prensip olarak…Arada bir Türk sporuna ve futbola ilişkin ciddi makaleler yazıp gazeteme göndermek dışında, Eskişehir’ den ve Es-Es ‘ten uzakta, tatilin keyfini çıkarmaktı ilk önceliğim…Ancak;


      Haber önce taraftar sitelerine ve sosyal medyaya  düşüp, ardından da Sayın TOPKAYA’ nın yaptığı basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşılınca; bana da - elzem olarak- konuyu , yani Es-Es ‘ e gelen “PUAN SİLME CEZASI” nı ele alıp irdelemek düştü. BAŞLAYALIM;


     “Kabahat(suç) samurdan kürk olsa da kimse giymek istemez” demiş  eskiler.. Medeni cesaret gösterip puan silme cezasını eveleyip-gevelemeden kamuoyu ile paylaşan Osman Taş yönetiminin hakkını teslim edelim ilk olarak… Zira, daha önceleri kulübü kapalı kapılar ardında yönetip, mızrağın artık çuvala sığmadığı durumlarda kamuoyuna açıklama yapmak zorunda kalan Es-Es yönetimlerine bakınca, yapılan bu bilgilendirme (!)  bizde “ KULüP YöNETİMİ GERçEKTEN ŞEFFALAŞIYOR MU ?” algısını yarattı..


    Yine, Basın Sözcüsü Sayın Topkaya’ nın , basın toplantısında; “Bir önceki Yönetim zamanında  gelen ve yönetimin alındığı 30 Mayıs 2019  tarihinden çok önce (31 Mart2019 tarihinde) kesinleşen bu cezanın kaldırılması  için gerek Pinto ve Avukatı gerekse TFF ve UEFA yetkilileri   nezdinde temasların sonuç vermediğini  ve cezanın  kesinleştiğini” belirtmesi, akıllara bazı soru işaretlerini de beraberinde  getirdi. örneğin;
1-Yeni seçilen Yönetim Kurulu içerisinde eski yönetimden ( Başta  Sayın Osman Taş olmak üzere) en az 3-4 yönetici olduğuna ve ceza da 3 ay önce kesinleştiğine göre açıklama için neden 25 Haziran 2019 tarihi beklendi?


2-Kamu oyunun hukukçu kimliği ile tanıdığı Sayın Topkaya, “Pinto’ nun avukatı eski yönetim ile temas kurmuş, biz daha sonra olaya müdahil olduk” deyip. -hukuki anlamda-kurumlarda esas olan şeyin “devamlılık” olması gerektiğini  neden göz ardı etti.?.. Yoksa, Eskişehirspor futbol kulübü 2547 sayılı Dernekler Yasası yerine her gelen yönetimin kendine uyarladığı bir başka “Yasa” ile mi yönetiliyor.?.


    Soruları uzatmak olası ama biz şeffaflaşma adına dev bir adım atan ve beyaz sayfa açmak isteyen Osman Taş Yönetimine  destek olacağımızın sözünü verip başlıktaki sorumuza geçelim. Yani  Eskişehirspor’ u bu hallere düşürenlere…İşte-bana göre-suçlar listesi;


1- Kafasına göre takılıp Es-Es ‘ i  kendi çiftliği gibi yönetmeye çalışan  ya da futboldan bi-haber  olup,  çevresini –tabiri caiz ise – Es-Es ‘ den çıkar sağlamaya çalışan kişilerden oluşturan ve  onlara  teslim olan YöNETİCİ PROFİLİ..


2-Es-Es’ in sırtından kurban kesenlere ve keyfi olarak har vurup-harman savuranlara göz yuman;  futbol bilmişlerinin (!)  oyuncağı olup vasıflı-vasıfsız bir çok oyuncuyu Es-Es ‘ alan ve böylece  kulübün geleceğine İPOTEK koyan yönetici profillerini  Genel Kurullarda hiçbir hesap sormaksızın aklayan KONGRE ZİHNİYETİ….


3-Son birkaç yıl öncesine kadar yaşananları film seyreder gibi izleyen ama –BüYüK TARAFTARIN  dürtüklemesi ile  kulübün içinde ne olup bittiğini çözmeye çalışan   ESKİŞEHİRSPOR CAMİASI..


 


        SAHİ SİZCE SUçLI KİM..?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi