spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

ESKİŞEHİRSPOR YOK OLMASIN...

 


          Bilindiği üzere ESKİŞEHİRSPORUMUZ ; daha önce oynayıp  kulüpten ayrılmış eski futbolculara  olan borçlarını ödeyemediği  ve bu futbolculardan bazılarının gerekli onayı vermediği gerekçeleri ile  31 08. 2018 tarihinde sona eren 1. Transfer Tescil Döneminde  “ KULüP LİSANSI “ alamamış ve bu sezon için kadrosuna kattığı 13 yeni futbolcunun lisanslarını çıkaramamıştır.


          Peki, şimdi ne olacaktır.? Devre arasına kadar maçlara U-21 takımı ile çıkmak zorunda kalan takımımız hem sportif, hem de mali anlamda bu yükün altından kalkabilecek midir? Mazisi şanla-şerefle dolu olan koskoca bir camia  kapanacak mıdır? Es-Es‘in yaşaması için neler yapılmalı, hangi adımlar atılmalıdır? Bu ve benzeri sorulara  çözüm aramadan önce bazı noktaların altını çizip Es-Es ‘in gerçek sahibi olan BüYüK TARAFTARA  bazı tavsiyelerde bulunalım.:


         1-Herşeyden önce bu süreçte  duygulara -ve özellikle de öfkelere  gem vurulmalıdır.


         2- Unutulmamalıdır ki,  sayın Halil ünal ve ekibi  halen  bu kulübün başındadır ve Genel Kurulca  3 yıllık bir süre için bu göreve getirilmiştir.  Yönetim, Yasal olarak  her türlü karar alma yetkisine de sahiptir.( örneğin; Halil ünal ‘ ın ES-STORE’ u   5 yıllığına kiraya vermesi gibi..)


       Şimdi gelelim yukarıda sıralamaya çalıştığım ve pek çoğumuzun aklını kemiren  soruların çözümlerini aramaya;


 1-GERçEKTEN KULüBüMüZüN KAPANMASI  SöZKONUSU MU?


          Mevcut yönetimin Genel Kurul kararı alması durumunda;   çıkmaza giren  mali tabloya  çözüm yolu bulunamaz  ve kulüp yönetimine sahip çıkan olmaz ise  KULüBüN KAPANMASI  ilk seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine, kapanma sürecinden önce Kulübün ,- bir önceki Kongrede de tartışılan –KAYYUMA DEVİR EDİLMESİ, gündemin bir başka önemli maddesini teşkil etmektedir.


          Ancak,  53 yıllık tarihi başarılarla dolu, ardınca binlerce taraftarı olan bir kulübün “ PAT”  diye kapatılması eşyanın tabiatına, daha doğrusu (5253 sayılı Dernekler Yasasına uygun  olsa bile ) ES-ES in Büyük Taraftarına aykırı bir durumdur ve “ES-ES CADDEDE OYNASIN BİZ KALDIRIMDAN DESTEKLERİZ”…diyen bir taraftar grubuna rağmen kulübü kapatmak ilk bakışta doğru bir hamle  olarak gözükmemektedir.


         Ayrıca, şehrin marka değerinin yok olması demek olan böyle bir karar; sadece Genel kurul  üyelerinin “ kaldır parmak-indir parmak “  yöntemi ile verilmemeli ve  daha geniş katılımlı platformlarda etraflıca  tartışıldıktan sonra Genel Kurul gündemine alınmalıdır.


2-YOLA DEVAM EDELİM AMA NASIL.?


        Yukarıda da belirttiğim gibi, Halil ünal halen kulübün başındadır. Gelinen bu noktada Halil ünal ve yönetiminin kongre kararı alması işin doğası gereğidir. Kısacası; yıllarını ES-ES’ in başarısı için harcamış; takımı Avrupa kupalarına taşımış ve böylece kulüp tarihinde önemli bir yer edinmiş;  son olarak transfer tahtasının açılması için gece-gündüz çaba sarf etmiş ;  Ancak, son gelişmeler ile  takımı kaosa sürükleyip  şehirde itibar erozyonuna uğramış Sayın Başkanın, istifadan başka yapacak pek fazla bir şeyi kalmamış gibi gözükmektedir. Yine, yıllardır kulübü kendine has yöntemlerle yöneten  Sayın ünal’ ın, kendi güvencesini sağlamadan bırakıp gitmesini  beklemek de sayın başkanı tanımamakla eş değer olacaktır.


        Peki.. Ya Halil ünal, yasal hakkını kullanır ve istifa etmez ise ne olacaktır? İşte Es-Es için kilit nokta tam burasıdır. Bu aşamada Sayın başkana yakışan;


a)      Es-Es ‘ in  kimlere  ne kadar borcunun  bulunması  ile ilgili MALİ TABLOYU,


b)      Son Bir ayda  transfer tahtasının açılması ile ilgili YAŞANAN SüRECİN İçERİĞİNİ,


c)       (Devam kararı alması halinde) kendisinin  nasıl bir yol izleyeceği ile ilgili DüŞüNCE ve YöNTEMLERİNİ.


Kamuoyu ile paylaşması olacaktır. Zira bu bilgi ve belgelere kamuoyunun ihtiyacı vardır ve –maalesef-


Eski futbolculara olan borçlardan tutunda yeni transferlere ödenen(!) peşinatlara kadar pek çok şey şu  an için Sayın başkanın ve çevresindeki birkaç kişinin kafasının içinde saklıdır.


 


 


 


SONUç OLARAK,


        Yönetimin” Kulüp Lisansı” alınması ile ilgili yürüttüğü süreç sonucunda  ortaya çıkan en önemli şeylerden birisi de  Kamuoyunda “  MEVCUT YöNETİME GüVEN DUYMAMA” algısının öne çıkması olmuştur. Bunun aşılabilmesi yani,  Şehir Dinamiklerinin;  şehri yöneten seçilmiş ve atanmışlar ile bu şehirden para kazanan ticaret erbabının ; (en önemlisi kulübün asıl sahibi taraftarın) kısacası tüm Kamuoyunun  tatmin olabilmesi için  ŞEFAF BİR YöNETİME şiddetle ihtiyaç vardır.


       Yine, bu aşamada; taraftar grupları ile, (yeniden gözden geçirilip işin uzmanı kişilerden oluşturulacak olan )-TARAFTAR KOMİTESİ’ nin şu ana kadar attığı ve bundan sonra atacağı adımlar; Es-Es le ilgili YOL HARİTASININ belirlenmesinde oldukça önemlidir.


        Son Söz, mevcut takımımız yani BİZİM çOCUKLARIMIZ “ sonuna kadar desteklenmeli; .Eskişehirspor’un bir yaşam biçimi olduğu asla unutulmamalıdır.                                                   


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi