"HER YIL BİR LİG SONU SÜPER LİG”

Dile kolay tam 17 yıldır Eskişehirspor koca şehrin futbolda profesyonel liglerdeki tek temsilcisi.

Bir zamanlar Şekerspor, Demirspor ve Eskispor 3.ligde yer almıştı.

Önceki yıllarda bazı takımlarımız 3.lige yaklaşsa da şampiyonluk sevinci yaşayamadı.

Anadolu Üniversitesi geçmiş yıllara göre sezon başı doğru planlama ve tercihler ile başladığı hedefine ulaşarak Eskişehir’e 17 yıl sonra ikinci profesyonel bir takım olmanın mutluluğunu yaşattı.

***

Anadolu’nun şampiyon olmasına hepimiz sevindik.. Sevinmeliyiz de..

Bizim derdimiz iki hatta 3-4 profesyonel takım olsun.

Eskişehirspor bu durumda iken şampiyonluk kutlaması yapmayan Anadolu sadece şampiyonluk pastası ile yılı noktaladı.

Rektör ve yönetimin katıldığı törende konuşan Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Sadri Atam, Eskişehir'e 2. bir profesyonel takımın kazandırılmasının öneminden bahsederek, "Epey bir mücadeleden sonra her sene üstüne koyarak başarıya ulaşıldı. Çok büyük yatırımların olduğu ligden Anadolu Üniversitesi çıktı. Bu büyük bir gurur. Kamuoyuna Anadolu Üniversitesi'ni rakip gibi görenler var. Eskişehirspor'a rakip değil bir kardeş takım geldi. Şehrimizden ne kadar fazla takım profesyonel lige çıkarsa ilimiz futbolu gelişir” sözleri ile Anadolu’nun rakip değil Eskişehirspor’a kardeş bir kulüp olacağının en güzel mesajını verdi.

***

Asıl merak edilen ise şampiyon takımın 3. ligdeki hedefiydi.

Daha önce de belirttiğimiz gibi “En büyük hayalim Eskişehir’e ikinci bir profesyonel takım kazandırmak” diyen Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü Başkanı Galip Özsarı bu konuda “Hayal ettik, sonra inandık, sonrasında çokça çalıştık ve şampiyonluk kupasını Eskişehir’e getirdik. 3. Lig’e çıktık onun mutluğunu yaşıyoruz ama en kısa zamanda bundan sonraki süreç için planlamamızı yapıp yol haritamızı çizeceğiz. Ama kısaca şunu söyleyeyim 3. lige çıktık diye hedeflerimiz bitmeyecek. Her yıl bir lig, sonu süper lig olur inşallah” diyerek iddialı konuştu ve hedefli bir takım olacaklarını da müjdeledi.

***

Zorlu maratonda büyük yatırım yapan takımlar arasında 3.lige çıkan ve o kupayı Eskişehir’e getiren ekibi bir kez daha tebrik ediyorum.

Ama şunu da belirtmeliyim ki;

Herkesin Anadolu Üniversitesinin, Eskişehirspor'a rakip olarak gelmediğini bilmesini isterim..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi