
Erkan Midilli
IZDIRAP VEREN GALİBİYET
Yayınlanma:
Eskişehirspor 90'da attığı golle 3 puanı alırken, Ankaragücü'ne karşı şanssızlığını da kırmış oldu.
Ligde Ankaragücü'ne her nedense Eskişehirspor'un şansı tutmuyordu.
Dün soğuk havada oynanan karşılaşmada da Kırmızı Şimşekler adeta öldü öldü dirildi.
İlk yarı 2 golle keyif yapan Kırmızı Şimşekler ikinci yarıda ise adeta ecel terleri döktü.
Eskişehirspor'da kulübede teknik kadro sahada ise futbolcular 2 golün avantajı ile lay lay yaparken, maçı da zora soktu.
Ankaragücü teknik direktörü Ziya Doğan 2 farka rağmen Turgut ve Ergin Keleş'i oyuna alırken, takımı da ateşledi. 2 gol bulan ve Es-Es kalesinde tehlikeler yaratan başkent ekibi nerede ise puanla maçtan ayrılacaktı.
Bereket 90'da Diego sahneye çıktı da Eskişehirspor'a 3 puan getiren gole imzasını attı.
Teknik direktör Skibbe Ankaragücü'ne karşı yine ileride Mehmet Yıldız'a görev verirken, tek kalan Yıldız rakip savunma içinde kayboldu. Başkent takımının etkili oyunculara önlem almakta geciken kulübe taraftar gibi maç izledi.
Ankaragücü 2. golü 74. dakika da bulmasına rağmen son 16 dakika baskılı olması gereken Şimşekler rakibi bırakın abluka altına almayı, kaleye bile gidemedi.
3 gol attık ama gollere bakın, ilkinde Kamara vuruyor kendisi bile topun filelere gittiğine inanamıyor. 2. gol rakip kendi kalesine atıyor. 3. gol de ise köşe atışından gelen topta defans hata yapıyor, topu yakalayan Diego affetmiyor.
Yani rakip lig sonuncusu da olsa Eskişehirspor eze eze futbol oynayıp galip gelip, 3 puan sevinci yaşatamayıp, taraftara ve sevenlerine ızdırap çektiriyor.
Bu konuda da tek suçlu rakibi küçük gören Eskişehirspor kulübesi ve saha içindeki bazı futbolcular.
Taraftar Serdar'a tepki gösteriyor. Bence suçlu Serdar değil. Serdar'ın kapasitesi belli, daha fazlasını beklemek de yanlış olur.
Sonuçta ızdırap veren bir maçtan Eskişehirspor istediği 3 puanı aldı. Önemli olan kötü günde galip gelmektir. Dünkü 90 dakikada da Eskişehirspor bunu gerçekleştirdi.