spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

Kafamda Deli Sorular-2 NE OLACAK BU KUMBARA PROJESİNİN HALİ?...

        Son derece keyifli bir hafta sonu geçirdiğimi söyleyebilirim pekala.. Zira, yıllardır bir türlü fırsat bulup göremediğim  “Yılmaz Büyükerşen Balmumu “ ve Cam Sanatları” müzelerini torunum Efe ile birlikte gezdim.  Büyükerşen Hoca ve ekibinin yarattığı-başta ATATüRK olmak üzere – pek çok balmumu heykelini yakından gördüm; insan emeğinin camdan ürettiği eserlere gıpta ile baktım.


          Hafta sonumun keyifli geçmesinin bir başka nedeni de ligde Es-Es’ in maçının olmamasıydı, elbette.(. Gerçi ,  Es-Es-Osmanlı hazırlık  maçı vardı ama maç gazozuna olunca ; Sahi birde Milli Maç vardı galiba) Stres Yok.. Adrenalin Yok…Heyecan Yok…Değmeyin keyfime….


           Eve dönüp oturdum klavyenin başına.. Amacım, keyifli geçen bir günün ertesinde,  futbolu bulaştırmadan yaşadıklarımı  yazıya dökmek.. İşin içine birazcık da memleket meselelerini  katarsak, yazı amacına ula.. – Selam Abi...amacına ulaşa…--HEYY! Sana Sesleniyorum”…


-Kim…Kim var orada?... Sen de Kimsin?..


- Aşk olsun !...ne çabuk unuttun ? … Ben seninİçindeki Sesim be Abi…”…


-Olamaz…Yine mi sen.?..? Lütfen çekip gidermişin .Yalnız kalmak istiyorum.


- Gi-de-mem. .Daha önce de söylemiştim, ben senin düşüncenim. Hem sen spor yazarısın;  memleket meseleleri  falan … Ne iş?….


-Peki  ne yazayım sen söyle bakalım..?


- Hah şöyle.!.. Yola gelmeye başladın. Şimdi  ben soracağım, daha doğrusu düşüneceğim sen yazacaksın. Okey mi.?..


 -  ???....


 - Yaz bakalım şimdi: Sizin şu  “Kumbara  Projesi “ne oldu?.. Hala ses-soluk yok..


 -Kumbara Projesini  şimdilik bekletme kararı aldık. .


   -   Neden ağabey. Bence tam sırası.. Baksana arka-arkaya kampanyalar patlıyor. üstelik  ESKİŞEHİR KAMUOYU da merakla bekliyor bu  projeyi .


 - Anlaşıldı kardeşim.. Seni   ve Es-Es taraftarını fazla meraklandırmayım o zaman…Anlatayım;


         önce, yüreği Es-Es için çarpan ve Onu yaşatmak için çırpınan  herkese  sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve yürütülmeye çalışılan her kampanyayı  da yürekten destekliyorum. Ancak, halen yürütülen bu kampanyaların Es-Es’ imizin  geleceğini kurtarıp- kurtaramayacağını da kamuoyunun takdirine sunmak istiyorum.   BİZİM PROJEYE GELİNCE;


         Kumbara Projesi ,Es-Es ‘ in  geleceğine yönelik bir proje.. Hazır olmadan ortaya çıkartıp,ölü doğmasın diye çaba gösteriyor ve adım adım ilerliyoruz. İlk etapta  EFELER  olan derneğimizin  adını ESES DER( Eskişehirspor Destekleme Güçlendirme ve Spor Kulübü Derneği) olarak değiştirdik ve yeniden yapılandırdık.


-Peki ağabey bir sonraki adımınız ne olacak?


       “Kumbara  Kampanyası 2860 sayılı Bağış ve Yardım Toplanması ile ilgili Yasa çerçevesinde yürütüleceği için Valiliğin onayı gerekli. Bu onayı alabilmek için de sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Projemizin  önemli ayaklarından birisi olan, Esnaf Odalarımızın sayın yöneticileri ve İlimizin :Esnaf Sarayı, Es-Park, özdilek vb. gibi büyük AVM. lerinin Yönetim Kurulları ile görüşmelerimiz  halen devam ediyor. Bunların tamamlanmasının ardından   projemizi  Kamuoyu ile tanıştıracağız..


- Ya siz ortaya çıkana kadar  Es-Es Kapanırsa? Geç kalmış olmayacak mısınız?


       “ Es-Es’ i hiçbir güç kapatamaz. çünkü ESKİŞEHİRSPOR  halkın bağrından doğan BİR HALK TAKIMI.


Bizler de halkla beraber yürüteceğiz bu projeyi zaten. Kuracağımız sistemle,; Halkımız kumbaraya atacağı her kuruşun takibini yine kendisi yapacak, Esnafımız dükkanına konulan kumbarasında kaç lira  biriktiğini anında görebilecek … Geç kalma meselesine gelince,  -az önce değindiğim gibi- biz Es-Es ‘ in mutfak masraflarını değil geleceğini kurtarmaya talibiz.


        Ne o..?  kendi kendine bir şeyler mırıldanıyorsun?. Projemizi beğenmedin mi yoksa?


-Beğenmez olur muyum hiç ağabey? Proje 5 yıldız 10 Numara …Ben kendi kendime şarkı söylüyorum:


SAKIN GEç KALMA ERKEN GEL” …diyerek….


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi