spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI)

LİG PERDESİ KAPANIRKEN...(1)

      Bir önceki yazımın son cümlesinde “ Es-Es bu sezon kefeni yırttı ; ama peki ya sonrası?”… diye sormuş  ve  yazıyı  da “  sonrası  Allah Kerim” diye bitirmiştim..


          Aslında görünen köyün,  yani önümüzdeki sezonun nasıl olacağının pek kılavuza ihtiyacı  yok gibi. önümüzdeki sezonun neler getireceğini  bir başka yazı konusu yapıp, lig perdesini Adanaspor ile oynadığı formalite maçı ile kapatan Eskişehirspor ‘un  2017-2018 Futbol sezonunda neler yaşadığına bir göz atalım.


1-OLAĞAN üSTü KONGRELER:


 


          Geçen yıl  Göztepe’ ye karşı Play-Off finalini kaybederek Süper Lige çıkamayan Eskişehirspor, 2017-18 sezonunda tam iki kez Olağanüstü Genel Kurul a gitmek zorunda kalmıştır. BİRİNCİSİNDE: kulübün içinde olduğu mali krize çözüm bulamayan Halil ünal ve ekibinin almış olduğu kongre kararı sonrasında sıkıntılı bir sürece girilmiş; o dönemde Kültür ve Turizm Bakanı olan Nabi Avcı’nın  çabaları sonucunda   Sinan özeçoğlu  görevi üstlenmiş  ve kulüp kapanmaktan kurtulmuştur.         İKİNCİNCİSİNDE de  3 yıl için Eskişehirspor başkanlığına gelen Sinan özeçoğlu ;   17 milyon TL * harcamasına rağmen başta puan silme  ve icralar olmak üzere bir çok sorun ile karşılaşmış ve daha sonra da şok bir kararla  seçildikten dört ay sonra olağanüstü genel kurul kararı almış ve Halil ünal ve ekibi bir kez daha göreve talip olarak kulübü “KAYYUM” ‘ a  gitmekten kurtarmıştır.


 


2- TRANSFER TAHTASININ KAPATILMASI ve PUAN SİLME CEZASI:


          önceki sezonlarda  sözleşme imzaladığı ve bir şekilde kulüpten ayrılan  pek çok futbolcusuna karşı sözleşme şartlarını yerine getiremeyen Eskişehirspor Kulübü, bir anda transfer yasağı ile karşı karşıya kalmış  ve UEFA’ dan iki dönem “Transfer Yasağı” gelmiş  ayrıca , verilen  -3 puan  silme  cezası da işin tuzu-biberi olmuştur.


 


          Transfer tahtası kapatılan ve bu  nedenle kadrosuna takviye yapamayan ES-Es ; kiralık olanlar ile sözleşmesi biten oyuncularında ayrılması ile bir anda takım kuramaz hale gelmiş ve alt yapıya yönelmiştir.


 


          Es-Es için çok sıcak geçen bu yaz günlerinde-yukarıda da değinildiği gibi-Kulübe maddi  kaynak  yaratan  Sinan özeçoğlu ve ekibi sözleşmesi biten ve Eskişehir’ i terk eden futbolculara  çağrı  yaparak onlara alacaklarının ödeneği sözünü vermiş ve başta Erkan Zengin olmak üzere pek çoğunun geri dönmesini sağlamıştır. Ama UEFA ‘nın  önceki yıllarda oynayıp ayrılan yabancı oyunculara  ödeme yapılmadığı gerekçesiyle  koymuş olduğu transfer yasağı kaldırılamamıştır.


 


          Sn. özeçoğlu’  nun  işin içinden çıkamaması  ve bu nedenle 4 ay içinde pes etmesiyle  görevi devralan Halil ünal, tüm enerjisini yasağın kaldırılması için harcasa da sonuca ulaşamamış ve mali sıkıntılar katlanarak büyümüştür. özellikle alt belediyelerden sağlanan kaynaklar ile kulübü çevirmeye çalışan Sn. ünal’ ı 2018-19 sezonunda da çok zor günler beklemektedir.


 


         Konuya bir sonraki yazımda devam edeceğim.


 


*KAYNAK: Temmuz 2017 de yayımlanan Yerel Gazete Haberleri                                                                                              


 


                                                                                                                      -----DEVAM  EDECEK----                                                       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
spor -9- N. Mesut KÜKRER (GENİŞ AÇI) Arşivi