TAKIM GÖRDÜK, GOL GÖREMEDİK

ümraniye karşısında maça iyi başlayan Kırmızı Şimşekler baskılı futbol oynarken arka arkaya topları da direkten döndü. İnanın tüm Eskişehirsporlular gibi ben de özellikle ilk yarıdaki futbolla bu sezonki en iyi takımı izledim. Teknik direktör Mustafa Denizli’nin gelmesiyle değişkenlik gösteren futbolcular daha istekli, arzulu oynayıp canla başla da mücadele etti. Bir ara güçlü rakibini abluka altına alan Kırmızı Şimşekler gol için herşeyi denedi. Dünkü maçın geneline baktığımızda Eskişehirspor’un 4 topu direkten döndü. Şimdi hepimiz oturup ahlar, vahları sayıklıyoruz. Ama önemli olan topun direkten dönmesi değil o üç direğin arasından geçirmektir. Bazen birşeyi çok istedin mi olmuyor. ümraniye karşısında Eskişehirspor için de bunları söylemek gerek.


***


Denizli Hoca’nın dünkü istekli futbolda ve takım görüntüsünde payı büyük. En azından defans ve orta saha oyuncuları nerede durup neler yapacağının bilincinde. Yani daha önceki dağınıklığı dün görmedik. Ancak oyuncu tercihleri ve değişikliklerde deneyimli hoca elindeki malzemeyi daha iyi kullanmalıydı. Bruno’nun neden çıktığını anlamadım. Takıma gol lazımken Meye’nin çıkarılıp Kaan’ın oyuna alınması da hücum etkinliğindeki tempoyu düşürdü. Dünkü maç için de futbolcuları tam tanımadığı için böyle tercihlerde bulunduğunu düşünüyorum.


***


Sonuçta sahaya 11 kişi çıkıyorsun ancak dün Ramazan ve özellikle de Kaptan Erkan Zengin olsaydı durum daha farklı olabilirdi. ümraniye karşısında iki oyuncuyu da kesinlikle aradık.Zorlu maçta futbolcuların hırsı, isteği ve en önemlisi de mücadeleci görüntüsü ilerleyen haftalar için umut verdi. özellikle de kaptanlık pazubandını takarak sahaya çıkan Hürriyet, sahada basmadık yer bırakmazken, alkışı haketti. 


***


Asıl alkışı her maçta olduğu gibi yine taraftar aldı. Maçtan bir gün önce tesislere giderek futbolculara moral aşılayan taraftarlar dünkü maçta tribünleri doldurarak yine inanılmaz destek verdi. Taraftarın bu güzel görüntüsünü futbolcular da keşke 3 puanla süsleyebilseydi.


***


Evet... çok umutlu olduğumuz ümraniye engelini de aşamadık. Rakiplerin son haftalarda kazanırken Eskişehirspor’un içerde ve dışarda puanlar kaybetmesi hiç de hayra alamet gözükmüyor. Ve her geçen hafta şampiyonluk adayları ile puan farkı açılıyor. Usta diye getirdiğimiz tecrübeli teknik patron Mustafa Denizli artık bu işe daha fazla el atmalı. Yoksa her geçen hafta yaşadığımız bu puan kayıplarını ilerleyen haftalarda çooook ararız...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi