
Erkan Midilli
TARAFTARIN MAÇI
Eskişehirspor bugün başkentin siyah-kırmızı renklerine sahip olan Gençlerbirliğini konuk edecek.
Şimşekler ligde her nedense Ankara takımlarına karşı üstünlük sağlayamıyor.
Ligin ilk yarısında Gençlerbirliği ve Ankaraspor'a deplasmanda yenilen Eskişehirspor, evinde ise Hacettepe ile berabere kalırken, Ankaragücüne ise yenilmişti. İkinci etap da ise Ankara'da Hacettepe ile Şimşekler deplasmanda berabere kaldı.
Sadece kupada Ankaragücünü yenen Eskişehirspor başkent takımlarına karşı bu şanssızlığını da bugün kırması gerekli.
Şimşeklerin bugünkü rakibi ligin ikinci yarısına iyi başlayan bir takımlarından Gençlerbirliği. Özellikle deplasman maçlarında başarılı futbol oynayan ve yabancı oyuncuları ile sonuca giden rakip takımı yabana atmamak gerek.
Eskişehirspor ise ligde rahatlaması için kesinlikle evindeki maçlardan 3 puan alması gerekli.
Özellikle de puan durumunda kendisine yakın olan takımlarla oynayacağı maçlarda 6 puan değerinde. Bugünkü karşılaşma kuşkusuz zorlu geçeceğe benziyor.
Ama Eskişehirspor'un en büyük kozu kendi evinde oynayacağı için taraftar olacak.
İçerdeki maçlarda tribünleri doldurarak takıma tam destek veren taraftarlar bugünde hava şartlarına rağmen tribünlere koşup takımı destekmesi gerekli. Bazı maçlar vardır. Sonucu belirleyen taraftar olur. İşte bugünkü maçta bana göre tam taraftarın maçı olacak.
İki renktaşın maçında Eskişehirspor rakibini kesinlikle yenip hem Ankara takımlarına olan şansızlığını kırması ,hem de zorlu maçlar öncesinde galip gelerek puan durumunda da rahatlaması gerekli.
Bu konuda iş tribündeki taraftarlar kadar sahada formayı ıslatacak olan futbolculara da düşüyor.
Gerçekten de bugün zorlu bir 90 dakika izleyeceğiz. Umarım kazanan taraf Eskişehirspor olur.