TRANSFERİ UNUTTUK...

Bir zamanlar oyuncu sattığı gibi bir çok da futbolcu takviye eden ve özellikle süper lig döneminde kadrosunu yıldız oyuncular ile dolduran Eskişehirspor sadece futbolcuları değil menajerleri de zengin etmişti. Es-Es 1.lige düştükten sonra her geçen sezon geriye gitti.


**


Siyah-kırmızılı ekip en son Kaan Ay başkan olduğu dönemde 20 Ocak 2019’da ara transfer döneminde yasağı kaldırmıştı. Son transferlerini o zaman yapan Es-Es o tarihten sonra da kadrosunu güçlendiremedi.  Şimşekler o sezon da ilk yarı çok genç bir ekip ile mücadele etmesine rağmen ikinci yarıda yaptığı takviyeler ile ligde kalmayı başardı.


**


Sezon başı ve ara transfer olmak üzere tam 6 dönem transfer yapamayan Kırmızı Şimşeklerde kadro da her geçen gün gençleşiyor. Osman Taş başkanlığı döneminde yasak kalkmazken takım çok genç bir ekip ile ligde tutunma mücadelesi verdi.


**


Osman Taş’dan görevi devralan Mustafa Akgören ve arkadaşları yasağı kaldırmak için çok mücadele verdi. Özellikle 2021 Ocak ayı ara transfer döneminde yaklaşık 81 imzadan bir çoğunu çözdüğünü açıklayan yönetim kurulu 5 dosyada işlerin kilitlendiğini ve her hangi bir sonuca ulaşamadıklarını açıklamıştı, Bu 5 dosyanın da Konyaspor, Trabzonspor, Aytaç Öden, Hasan Hüseyin Acar ve Kıvanç Karakaş olduğu belirtilmiş ve imza alınamadığı açıklandı.


**


Aday çıkmadığı için 4 kez ertelenen genel kurulan ardından 27 Temmuz 2021’de göreve gelen Mehmet Şimşek ve arkadaşları öncelikle takımı lige çıkardı.


Ardından da yasağı kaldırmak için bir çok isim ile görüşürken, ara transfer döneminde transfer yapabilmek için en büyük sorun olan Trabzonspor’a resmi yazı yolladı ve borcun baki kalması kaydıyla imza istedi. Trabzonspor Kulübü daha önce ifade ettiği gibi bu isteği reddetti. Bordo-mavililerden Eskişehirspor’a gönderilen yazıda, "İlgili yazıda belirtmiş olduğunuz kulübümüze borcunuzla ilgili muvafakat talebiniz, yönetimi kurulumuzca olumlu karşılanmamıştır" denildi.


**


Eskişehirspor, TFF’ye ‘borçsuzluk belgesi’ sunarak yasağı kaldırmak için Trabzonspor’dan imza alamadı. Borcu ödeyip transfer yasağını kaldırmak isteyen siyah-kırmızılı ekip, bir bağış kampanyası başlattı. ‘Dosya Kapat’ isimli bir internet sitesi aracılığıyla bağış toplayan Eskişehirspor’da kampanya da fiyasko ile sonuçlandı ve yönetim imza toplamaktan vazgeçti.


**


Üst üste lig düşen ve şu anda 2.ligde tutunma mücadelesi veren Eskişehirspor kalan maçlarda da yine mevcut kadro ile çıkacak. Takviye yapmasa da elindeki kadroyu korumayı başaran Şimşeklerin ligde kalması için özellikle iç sahada oynayacağı 7 maçı da kazanması gerekiyor. Her ne kadar ligde kalması çok zor olsa da Es-Es’in geride kalan maçlarda alacağı sonuçlar merakla bekleniyor. 


**


Eskişehirspor’da kimler geldi kimler..


Süper ligden Tello, Batuhan Karadeniz, Gekas, Bienvenu, Servet Çetin , Pinto, Necati Ateş gibi oyuncuların yanı sıra Avrupa’dan Dede, Kamara, Boffin ve bir çok isim takıma alınmıştı.


**


Özellikle tesislere helikopterle inen ve 2 milyon Euro’ya imza atan Kris Boyd Eskişehirspor formasıyla sadece 76 dakika forma giydi. Middlesbrough’nun İskoç golcüsü Kris Boyd ile Es-Es daha sonra FİFA’lık oldu.


**


1.lige düşmeden devre arasında Jordi Figueras Tornike Okriashvili, Mongongu, Ben Khalifa, Defederico, Kulach gibi oyuncular takıma katılırken bu oyuncular resmen transfer kazıkları oldu.  Bunlardan ders hiç ders almayan yönetimlerin Eskişehirspor ligden düşmesine rağmen Tanase, Milinkoviç, Emre Güral, Kamal Issah kulübün bütçesine artı yük getiren oyuncuları alırken bu futbolcularda yasağın kalkmaması içi büyük etken oldu.  Yönetimler hala o eski oyuncuların borçlarını ödeyemediği için transferde yapamıyor.


::


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi