Zor oldu ama iyi oldu

Samsun deplasmanı Eskişehirspor için gerçekten de çok önemliydi. Ligde evinde hiç yenilmeyen ev sahibi Samsunspor, diğer takımlar gibi kazanmak için varını yoğunu ortaya koydu. Galibiyet için arzulu olan Kırmızı Şimşekler daha ilk dakikalardan itibaren etkili olurken rakip Samsunspor da zaman zaman Es-Es kalesinde tehlike yarattı. Son haftaların formda ismi Kaptan Erkan Zengin, Samsun'da da sazı eline alıp iki mükemmel asistle galibiyeti müjdeledi. İki farktan sonra kalesinde tehlike yaşayan ve gol de gören Şimşekler iyi mücadelenin karşılığında çok önemli bir galibiyet aldı.
***
Samsun'daki bu galibiyet ile şampiyonluğun da ilk temelini atmış olduk. Kuşkusuz tüm futbolcular olağanüstü bir enerji sarfetti. Ancak Kaptan Erkan Zengin ve Hakan Çinemre Samsun'da galibiyetin gizli mimarları oldu.
***
Yine armasının yanında olan ve kendine ayrılan bölümü tamamen dolduran Eskişehirspor'lu taraftarlar da takımlarına mükemmel destek verdi. Ev sahibi Samsun taraftarını bastıran ve 19 Mayıs Stadyumu'nu Eskişehir'e çeviren taraftarları da kutluyorum. Dün galibiyetin yanında en güzel görüntü maç sonrası Es-Es'li taraftarların futbolcuları tribünlere çağırarak "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez"i karşılıklı söylemeleriydi. Es-Es'li taraftarlar maçta şehitleri de unutmayarak büyüklüğünü de gösterdi.
***
Gerçekten de önemli ve bir o kadar da keyifli üç puan Eskişehir'e yakıştı. Şimdi sırada Denizlispor var.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erkan Midilli Arşivi