AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Eskişehirspor’un geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Son günlerde kulüp etrafında yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Hatipoğlu, camiaya birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
Geçtiğimiz sezon play-off finalinde alınan sonucun tüm camiayı üzdüğünü ifade eden Hatipoğlu, o dönemde de kimseyi suçlamadan hareket edilmesi gerektiğini savunduğunu söyledi. Eskişehirspor’un yeniden borç sarmalına girmeyen, kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapıya kavuşması için çeşitli projeler geliştirdiğini belirten Hatipoğlu, bu konuda sorumluluk almaktan kaçınmadığını vurguladı.
Takımın iskelet kadrosu korunmalıydı
Sezonun tamamlanmasının ardından mevcut yönetimle görüştüğünü aktaran Hatipoğlu, seçimli bir kongrenin kulüp adına faydalı olabileceğini düşündüğünü ancak yönetimin bu görüşe sıcak bakmadığını ifade etti. Takımın iskelet kadrosunun korunmasının büyük önem taşıdığını dile getirdiğini belirten Hatipoğlu, özellikle Akın ve Jakob gibi takımın omurgasını oluşturan oyuncuların elde tutulması gerektiğini söyledi.
Mevcut süreçte yönetimin iskelet kadrodaki iki önemli oyuncuyu takımda tutamadığını kaydeden Hatipoğlu, yönetimin göreve devam etmesi halinde kalan kadronun korunması ve şampiyonluk hedefi doğrultusunda gerekli transferlerin vakit kaybetmeden yapılması gerektiğini belirtti.
Halil Ünal’a teşekkür
Açıklamasında Eskişehirspor’un eski başkanlarından Halil Ünal’a da değinen Hatipoğlu, kulüp adına ortaya koyduğu proje ve çalışmaları kıymetli bulduğunu ifade ederek teşekkür etti.
“Eskişehirspor’un yanında olmaya devam edeceğim”
Eskişehirspor’a destek vermeyi sürdüreceğini vurgulayan Hatipoğlu, “Başkan kim olursa olsun, yönetimde kim bulunursa bulunsun ben Eskişehirspor’un yanında olmaya devam edeceğim. Bu büyük camiayı hak ettiği yerlere taşıyana kadar hiçbir fedakârlıktan ve hiçbir sorumluluktan kaçmayacağım” ifadelerini kullandı.
Hatipoğlu, açıklamasını “Çünkü Eskişehirspor hepimizin ortak değeridir. Ve unutulmamalıdır ki; kimse Eskişehirspor’dan büyük değildir” sözleriyle tamamladı.
Çok kıymetli hemşehrilerim, büyük Eskişehirspor taraftarı;
— Nebi Hatipoğlu (@NebiHatipoglu) June 11, 2026
Son günlerde Eskişehirspor’umuzla ilgili yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyorum. Gündemle ilgili düşüncelerimi sizlerle paylaşmak isterim.
Geçtiğimiz sezon play-off finalinde arzu etmediğimiz bir sonuç alarak bir… pic.twitter.com/3VRdWsOuUN





