Ülke genelinde iğneden ipliğe bütün ürünlere gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. Anadolu Üniversitesi yemekhanesi, 17 Temmuz’dan itibaren rezervasyonlu alımlarda 9 TL, rezervasyonsuz günlük alımlarda ise 55 TL şeklinde fiyat tarifesine geçti fakat son gelen zamlar öğrenci tarafından tepki topladı.
“ARTIK EN UCUZ VE EN GÜZEL YEMEKHANE DEĞİL”
Anadolu Üniversitesi öğrencisi Şamil Yılmaz gelen zamları şu şekilde değerlendirdi:
“Yemekhane fiyatlarını 2019 yılından beri öğrenci olduğum için takip ediyorum. 2019 yılında randevuyla 1.5 TL ödediğimiz yemeğe şu an 9 lira ödüyoruz. Ki ödediğimiz ücret rezervasyon yaptırdığımız takdirde geçerli. Eğer rezervasyon yaptırmazsak 55 TL ödemek zorundayız. Ekonomik anlamda yaşanan zorluklar göz önünde bulundurulduğunda “9 liraya yemek” tabii ki mantıklı. Ancak Anadolu Üniversitesi’nin yemekhanesi diğer üniversiteler ile karşılaştırıldığında eskiden beridir ‘en ucuz ve en güzel yemekhane’ olarak anılmaktayken bu durum artık değişmiş durumda bence.” Yılmaz, artan fiyatlarla birlikte yemeklerin kalitesi ve lezzetinde de düşüş yaşandığını sözlerine ekledi.
“GÜNLÜK YEMEK MENÜSÜNÜN FİYATI YAKLAŞIK ÜÇ KAT ARTTI”
Şüheda Buse Çimen ise yemekhane fiyatlarındaki artışın öğrenciyi nasıl mağdur ettiğini şu şekilde açıkladı: “Hayat pahalılığı gün geçtikçe artıyor ve bu zamlar ne yazık ki en çok öğrenciyi mağdur ediyor. Eskiden her dönem başında yemek menüsüne küçük meblağlarda zam gelirdi ancak şimdi yemekhane menüsünün fiyatı neredeyse iki katına çıktı. Hatta günlük yemek menüsünün fiyatı yaklaşık üç kat arttı. Elbette her şeye zam geldiği için yemekhane menüsünün de fiyatının artması olağan bir durum ancak ne yazık ki öğrencinin cebine giren harçlık miktarı bir türlü artmıyor.” Çimen, sıcak ve sulu yemeğin menüye dahil olmasının avantajlı olduğundan bahsederken fiyat arttıkça kalitenin de aynı oranda düştüğünü ve menünün bahsi geçen fiyatları hak etmediğini vurguladı.
ÖĞRENCİ ŞEHRİ ESKİŞEHİR’E BU FİYATLAR YAKIŞMADI
Anadolu Üniversitesi’nin bir diğer öğrencisi Onur Kavalcıoğlu da son 2 senedir yemekhane menüsünün yeteri kadar iyi olmadığından dem vurdu.
Kavalcıoğlu, zam artışı hakkında ise şu ifadeleri kullandı:
“Öğrenci şehri olarak anılan bir şehrin böylesine nezih bir üniversitesinin, her sene yemekhane konusunda zam yapması biz öğrenciler için üzücü bir durum.” Fakat Kavalcıoğlu, üniversite dışındaki fiyatlara kıyasla okul yemekhanesinde yemek yemenin hala en uygun yöntem olduğunun altını çizdi