“AMACIMIZ PARLAMENTER SİSTEME DÖNMEK”

Demokrat Parti haftalık basın toplantısında konuşan DP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Turfan, amaçlarının Demokrat Parti olarak bu ülkeyi parlamenter sisteme çevirmek olduğunu söyledi.

Demokrat Parti il binasında haftalık Pazar toplantısı gerçekleştirdi. Partisinin haftalık basın toplantısında konuşan DP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Turfan, ülke gündemi hakkında konuştu.

“14 MAYIS AKŞAMI HEP BİRLİKTE RAHATLAYACAĞIZ”

14 Mayıs akşamı ülkede bir şeylerin değişeceğini ifade eden Adnan Turfan, “Eğer Allah korusun olmaz ama bu sefer kazandıklarını düşündüğümde afakanlar basıyor. Çünkü, bu ülkenin basını susturuldu, her gün basına bir ceza. Kararnamelerle ülke yürütülüyor. Demokrasi ile baskı rejiminin savaşını inşallah millet ittifakı kazanacaktır. 14 Mayıs akşamı hep birlikte rahatlayacağız, düze çıkacak ülke. Haftalardır geziyoruz hem deprem hem Batı bölgesinde. Deprem bölgelerinde büyük sıkıntılar var. Gördüğüm manzara korkunçtu” diye konuştu.

“ÜLKEYİ PARLAMENTER SİSTEME ÇEVİRMEK İSTİYORUZ”

Tufan, aday belirleme süreci ile ilgili olarak ise, “Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Her şey olabilir, çünkü 6 siyasi partinin tek bir listemi yoksa bir tanesi ayrı, üç tanesi ayrı, iki tanesi ayrı mı bütün bunlar konuşuluyor. Bizim iddiamız şu, Demokrat Parti olarak bu ülkeyi parlamenter sisteme çevirmek. Yani Cumhurbaşkanının çok yüksek yetkilerle çalışmadığı, eski sistemin benzeri güçlü bir parlamentonun yönettiği hesap verilebilirliğin yeniden geldiği bir sisteme dönelim istiyoruz. Bunun için bütün siyasi partiler birlikte tek liste çıkartsın istiyoruz, ama bunun görüşmeleri devam ediyor. 2 Nisan ile 9 Nisan arasında olur bunlar” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri