Başkan Ünlüce Ankara’da gerçekleştirdiği temaslarla dikkat çekti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Ankara’da gerçekleştirdiği temaslarla dikkat çekti.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ilk durağı, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi kapsamında Ulusal Heyet ile gerçekleştirilen görüşme oldu. Kongre Başkanı Marc Cools ve beraberindeki heyetle bir araya gelen Ünlüce, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, demokratik katılımın artırılması ve şehirler arası iş birliğinin geliştirilmesi konularında görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Ünlüce, “Nazik ev sahiplikleri için Türkiye Belediyeler Birliğimize ve kıymetli görüşleri için Sayın Marc Cools ve heyetine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ankara temasları kapsamında Başkan Ünlüce’nin bir diğer anlamlı durağı ise, Milli Şef ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün uzun yıllar yaşadığı Pembe Köşk oldu. Cumhuriyet tarihinin önemli tanıklıklarına ev sahipliği yapan köşkte, İnönü’nün kızı Özden Toker ile bir araya gelen Ünlüce, duygu dolu anlar yaşadı.

Başkan Ünlüce ziyaretle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet tarihimizin izlerini taşıyan bu anlamlı mekânda, Sayın Toker’den o yıllara dair anıları dinlemek bizler için son derece kıymetliydi. Cumhuriyetimizin kuruluş ruhunu, o dönem yapılan fedakârlıkları ve Atatürk ile silah arkadaşlarının kararlılığını bir kez daha yakından hissettiğimiz bu buluşma; geçmişimize duyduğumuz saygıyı ve geleceğe dair sorumluluğumuzu güçlendirdi. Nazik ev sahipliği ve değerli paylaşımları için Sayın Özden Toker’e teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Ünlüce’nin Ankara programının son bölümünde ise Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi ziyaretleri yer aldı. CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcıları Burhanettin Bulut, Bihlun Tamaylıgil ve Meryem Gül Çiftçi Binici ile bir araya gelen Ünlüce, yerel yönetimlerin çalışmaları üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Görüşmelerin verimli geçtiğini belirten Ünlüce, “Yerel yönetimlerimizin çalışmaları, kentlerimizin ihtiyaçları ve demokrasi kültürünün güçlendirilmesine yönelik başlıklar üzerine kapsamlı bir değerlendirme gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

Ankara’daki temaslarıyla hem ulusal hem de uluslararası düzeyde iş birliği mesajı veren Başkan Ünlüce, Eskişehir’in yerel yönetim vizyonunu güçlü diyalog ve ortak akıl anlayışıyla sürdürmeye devam edeceklerini vurguladı.

Güncel Haberleri