Eğitim Sen'den "Sınavda covid iddiası"

 Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Fakültesinde geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri yapılan YKS’de COVİD-19 tanısı konan ve karantinada olan öğrencilerin de katıldığını iddia etti.ÖSYM’nin...

 


Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan, Eskişehir Osmangazi üniversitesi Fen Fakültesinde geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günleri yapılan YKS’de COVİD-19 tanısı konan ve karantinada olan öğrencilerin de katıldığını iddia etti.


öSYM’nin acilen Eskişehir kamuoyunu bilgilendirmesini isteyen Şube Başkanı Faik Alkan, “Aynı binada F5’te Cumartesi 5 pozitif, 2 karantinada olan öğrenci, Pazar günü 2 pozitif 2 karantinada bulunan öğrenci sınava alınmıştır. Bu durumun sınavda görev alan bütün personelden son dakikaya kadar gizlenmesinin bilimsel açıklaması yapılmalıdır” dedi.


Sınavda görevi olan ve kronik hastalığı bulunan arkadaşlara neden önce bilgi verilmedi diyen soran Alkan, “öSYM bina sorumlusunun dâhil akademik personel önceden bu durumu öğrenip görevlerini iade etmiş midir?  Sınavda görev alan başkan ve gözetmen olan MEB personelinin sağlık güvenliği neden hiçe sayılmıştır? Bu binada yeteri derece sağlık önlemi alınmış mıdır” sorularını yöneltti.


Alkan, “Milli Eğitim Bakanlığının resen yaptığı görevlendirmeler sonucunda bu binada görev yapan arkadaşlarımızda ciddi anlamda kaygı oluşmuştur. Sınav güvenliğinin ne kadar hayata geçirileceği tartışılırken insan sağlığı açısından son dakikada yapılan bu bilgilendirmenin izahı yoktur. 50 yıllık merkezi sınav deyimine sahip ülkemizde şehrimizde böyle bir durumun açıklaması olamaz” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri