Eskişehir'de emeklilerin hayal kırıklığı

SSK, Bağkur ve tarım emeklilerine yapılacak zammın belli olmasıyla birlikte emekliler hayal kırıklığı yaşadı.

Aralık enflasyon rakamları açıklandı. 6 aylık enflasyon rakamları sonrasında emekli zammı ortaya çıktı. SSK, Bağkur ve tarım emeklilerine yüzde 37,57 oranında zam yapılacak.

Türkiye Emekliler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Arif Duru, beklentilerinin gerçekleşmediği ve emekli maaşlarının en az asgari ücret tutarında olması gerektiğini söyledi.

“81 ilde 122 şubemiz var. 122 şubemizin beklentisi gerçekleşmedi” diyen Duru, “Çünkü biz memura verilen zammın aynısını bekliyoruz, hala bekliyoruz. Şu anda 6 aylık TÜFE 37.57 çıktı. Bu getiri hiçbir zaman emekliyi memnun etmedi, ettirmeyecektir. Enflasyonu Pazara giderek mi tespit ediyorlar? Öyle yapmıyorlar” diye konuştu.

“4447 YASANIN GETİRMİŞ OLDUKLARI BİZE ÇOK BÜYÜK DARBE VURMUŞTUR”

Eski uygulamaları aradıklarını belirten Duru, “Bize yüzde 100’de zam verseler mümkün değil. Bizim eski sisteme geri dönmemiz gerekiyor. 560 sayılı kanun gösterge ve memur kat sayı sistemi vardı. Onu neden kaldırdılar? Uygulanan asgari ücretin altında emekliye maaş bağlanamaz ifadesi vardı, niye kaldırıldı? Şimdi de kök maaş olarak ortaya atıyorlar. 4447 yasanın getirmiş oldukları bize çok büyük darbe vurmuştur” sözlerine yer verdi.

DURU’DAN İKTİDAR VE MUHALEFETE ÇAĞRI

Eskişehir’den çağrıda bulunan Duru, “İktidara ve muhalefete diyorum ki; ben eski kanunu arıyorum. Nasıl güvenlik sistemi bu? Bu sistem ortadan kaldırılmalı ve yeniden bir sistem kurulmalı. Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum; refah payını memur emeklisine ve memura vermiş olduğu artışı işçi emeklisi ve Bağkur emeklisine de aynen uygulanmasını talep ediyorum, ayrımcılık yapmasın” ifadelerini kullandı.

Emekli maaşlarının en az asgari ücret düzeyinde olması gerektiğinin altını çizen Duru, “Bu şartlar altında bu maaş yetmez. Enflasyon böyle devam ettikçe daha da perişan duruma düşeceğiz. Sadece yazık diyebiliyorum” dedi.

Güncel Haberleri