15 Mart Dünya Tüketiciler haftası nedeniyle Eskişehir Cumhuriyet ilköğretim okulu ve okul aile birliğinin daveti üzerine öğrencilerin ve velilerin günlük yaşamlarında karşılaşabilecekleri tüketici hakları konusunda bilgilendirmeyi amaçlayan bir etkinlik düzenledi.
Konuşmacı olarak Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendireme Dernek (TÜKBİLDER) Başkanı Sülahi Özalp ve dernek yönetim kurulu üyesi Av. Murat Kalkan’ın katıldığı bilinçli tüketici konularında öğrencilere ve velilere, tüketici haklarıyla ilgili temel bilgiler ve alışveriş sırasında dikkat edilmesi gereken noktalar, bilinçli tüketici olmanın önemi anlatıldı. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve bu kanunun getirdiği haklar, iade ve değişim süreçleri, garanti ve servis hakları gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.
“BİLİNÇLİ TÜKETİCİ OLMALARINA KATKIDA BULUNMAYI AMAÇLADIK”
Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan TÜKBİLDER Başkanı Sülahi Özalp, “Tüketici hakları, herkesin günlük yaşamında karşılaşabileceği önemli bir konudur. Özellikle gençlerin bu hakları bilmesi, gelecekte karşılaşabilecekleri alışveriş ve hizmetlerde kendilerini korumalarını sağlayacaktır. Bu etkinlikle öğrencilerimize ve velilerimize bu konuda bilgi vererek, bilinçli tüketici olmalarına katkıda bulunmayı amaçladık. Yapılan etkinlikte Öğrencilerin ve velilerin tüketici hakları konularındaki soruları cevapladık. Ayıplı mal, mesafeli satış, sosyal medyanın daha bilinçli kullanılması konuları ön plana çıkarak öğrencilerimize internet kullanımının artıları ve eksileri anlatıldı” ifadelerini kullandı.