Eskişehir'de öğrenci ve eğitimcilerin saat isyanı

Hürriyetçi Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Oğuz İduğ ve Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman yaz- kış saati uygulamasında yaşanan sıkıntıları anlattı.

Türkiye’de uygulamadan kalkan yaz-kış saati uygulaması öğrenci ve eğitimcileri mağdur ediyor. Eskişehir’de özellikle ikili eğitimle devam eden okullardaki öğrenci ve eğitimciler bu durumdan şikayetçi.

“İKİLİ EĞİTİMDE SIKINTILAR YARATIYOR”

Eskişehir’de 4 okul için çıkan yıkım/güçlendirme kararıyla bu okullar başka okullara taşındı. Bununla beraber burada ikili eğitime geçildi, sabahçı ve öğlenci olmak üzere. Bu ikili eğitimle beraber tek saat uygulamasının ekstra sıkıntı yarattığını ifade eden Hüriyetçi Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Oğuz İduğ, şunları söyledi:

“Sabah 6 buçuk, 7 gibi dersler başlıyor. Karanlık bir saatte öğrencilerimiz ve eğitim çalışanlarımız eğitime başlıyor. İlk iki ders öğrenci ve öğretmen açısından verimli olmamakla birlikte derse de adapte olamıyorlar. Öğlenci öğrencilerde ise dersler 7 buçukta bitiyor. Beşten sonra havanın karardığını düşünürsek, yine karanlıkta ders işliyorlar.”

DEVLETE DE EĞİTİME DE ZARAR

Bu uygulamayla beraber enerji tasarrufundan ziyade daha çok enerji tüketildiğini söyleyen İduğ, “Devletin okul açık kaldığı süreçte yaktığı bir elektrik maliyeti var. Enerji masrafı da bununla beraber artıyor. Bu hamle enerji tasarrufu sağlansın diye yapılan bir şeydi fakat daha fazla enerji tüketimi sağlanıyor. Bu uygulamanın ne devlete ne de eğitime faydası olmuyor” diye konuştu.

“BU UYGULAMAYI DOĞRU BULMUYORUZ”

Tek saat uygulamasının öğrenci psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini aktaran Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı Hüseyin Yurtman, şöyle konuştu:

“Sabah çocuklarımız karanlıkta okula gidiyor akşam da yine karanlığa kalıyor. Biz bu uygulamayı doğru bulmuyoruz. Daha hava aydınlanmadan çocuklar derse gidiyor. Çoğu kahvaltı edemiyor, aç karna derse giriyorlar, motive olamıyorlar.”

“TAŞIMALI ÖĞRENCİLER İÇİN EKSTRA ZOR”

İkili eğitim gören öğrencilerin yanı sıra bu durumun en büyük sıkıntısını taşımalı öğrencilerin de yaşadığını vurgulayan Yurtman, “Özellikle taşımalı eğitimle uzak yerlere giden çocuklar çok daha erken yola çıkıyorlar. Daha büyük şehirlerde bu durum daha büyük sıkıntı yaratıyor. Bu uygulamayla enerji tasarrufu sağlandığına da inanmıyorum” şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri