TOKİ tarafından yürütülen, “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinin tanıtım tırı Eskişehir’e geldi. Eskişehir’e 2 bin 599 konut kontenjanı ayrıldığını dile getiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, “3 bin 100’e yakın konutta Odunpazarı Mamuca bölgemizde yapımı devam etmekte, önümüzde 2023-24 yılı içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Eskişehir’deki başvuru sayısı son takip ettiğimizde 100 binin üzerinde başvuru vardı ama her gün güncelleniyor” şeklinde konuştu.
TOKİ tarafından yürütülen, “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinin tanıtım tırı Eskişehir’e geldi.
Projeye 100 bin kişinin başvurduğu Eskişehir’de saat 19.30’a kadar Vilayet Meydanı’nda kalan tırdan vatandaşlar, TOKİ uzmanları vasıtasıyla proje hakkında bilgi aldı.
Vatandaşlar, üç boyutlu gözlükleri kullanarak sanal gerçeklikle proje dahilinde inşa edilecek daireleri gezme fırsatı da buldu.
Tırı ziyaret eden Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy ve İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, proje hakkında bilgi aldıktan sonra üç boyutlu gözlükleri kullanarak örnek daireleri gezdi.
Ayyıldız, projeye dair duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.
8 MİLYON BAŞVURU VAR
Proje ve tanıtım tırı hakkında bilgi veren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Çelik, “Bugün çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığımız toplu konut idaresi başkanlığımızın meşhur tırını bugün Eskişehir’de ağırlıyoruz. Ulusal basında da takip ettiğimiz üzere cumhurbaşkanımızın himayesinde çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığımız koordinasyonunda yürütülen 250 bin konut için memleketimizin her tarafından çok büyük bir teveccüh var. 8 milyon civarında bir başvuru var ve bu başvuru süreside uzatıldı. Bugünde Eskişehir’in vilayet meydanında halkımıza ne tür daire alacakları yönünde tanıtım için bu tırımızı burada ağırlıyoruz.” diye belirtti.
ESKİŞEHİR’DE 100 BİNİN ÜZERİNDE BAŞVURU VAR
Eskişehir’e 2 bin 599 konut kontenjanı ayrıldığını dile getiren Çelik, “3 bin 100’e yakın konutta Odunpazarı Mamuca bölgemizde yapımı devam etmekte, önümüzde 2023-24 yılı içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. 2 bin 599 konutun bin 800’ü merkez diğer 799’u ilçelerimize ayrılmış durumda. Eskişehir’deki başvuru sayısı son takip ettiğimizde 100 binin üzerinde başvuru vardı ama her gün güncelleniyor.” şeklinde konuştu.
HALK, 3 BOYUTLU GÖZLÜKLER İLE KONUTUN BİREBİR AYNISI GÖREBİLİR
Eskişehir halkını tanıtım tırına davet edin Çelik, “Toki uzmanlarımız burada, her türlü sorunun karşısında cevabı vereceklerdir. 3 boyutlu gözlükler marifeti ile kendilerine çıkacak konutların birebir aynısını görebilecekler. Tırımız saat 19.30’a kadar Vilayet Meydanı’nda olacak. Herkesi bekliyoruz.” dedi.
ESKİŞEHİR'DE TOKİ EVLERİ İÇİN BAŞVURU 100 BİNİ AŞTI
TOKİ tarafından yürütülen, “İlk Evim, İlk İş Yerim” projesinin tanıtım tırı Eskişehir’e geldi. Eskişehir’e 2 bin 599 konut kontenjanı ayrıldığını dile getiren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü...