Eskişehir'de yerel yönetimlere görev çağrısı

Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP) adına açıklama yapan Koordinatör Abidin Özkaymak, 31 Mart yerel seçimlerini değerlendirerek yeni seçilen yerel yönetimlere çağrıda bulundu.

Türkiye Çevre Platformu (TÜRÇEP) adına açıklama yapan Koordinatör Abidin Özkaymak, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından açıklamalarda bulunarak yerel yönetimlere “görev başına” çağrısı yaptı.

Özkaymak, “Bir seçim sürecini daha geride bıraktık. 22 yıldır iktidar olan ve bu süreçte girdiği her seçimden 1.nci parti olarak çıkan bugünün iktidar partisi hemen herkesi şaşırtan sonuçlarla ilk defa 2.nci parti olarak çıktı. ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi’ni savunanlar, 2023 Mayıs seçimlerinden 10 ay sonra bu kez mutlak bir mağlubiyete uğradılar” diye konuştu.

Seçimlerin ardından “halkımız bir bütün olarak, sosyal boyutta bir nefes aldı, yarınlara dair yeniden umutlandı. Halkımız; iktidara ‘dur sesimi dinle’, muhalefete ‘sesimi dinle sorumluluk üstlen’ demiştir” ifadelerini kullanan Özkaymak, şöyle devam etti:

“31 Mart seçimlerinde halkın tercihi ile yerel yönetimlerde iktidar olma görevi verilmiş olan siyasi partiler, Yerel yönetimlerde seçimleri kazanarak bu son derece önemli kavşakta topluma karşı görev ve sorumluluk üstlenen ayırımsız tüm birimler, bu sorumluluklarını unutmayarak görevlerini yerine getirmelidirler.”

“BİRLİKTE GÖREV BAŞINA”

Özkaymak, “Belediyeler, Yerel yönetimler yeni bir yaşam biçimi ve toplumun yeniden yapılanması sürecinde önemli işlevler üstlenmelidir. Mayıs 2023 seçimlerinde görev ve sorumluluk üstlenmiş olan merkezi yönetim, tüm kurumları ile halkın 31 Marttaki sesini doğru ve tam olarak dikkate alarak yerel yönetimlerle tam bir dayanışma içerisinde toplum olarak yaşamakta olduğumuz ekonomik, sosyal ve siyasal çöküntü ve krizden çıkarmak için etkin bir çaba içerisine yönelmelidir. Bir bütün olarak daha büyük kazanımlar için, gerekli sorumlulukları üstlenerek toplumun tüm dinamikleri ile birlikte görev başına” şeklinde konuştu.

Güncel Haberleri