İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun evinde gözaltına alınması, Eskişehir’de tepkiyle karşılandı. CHP Eskişehir Milletvekilleri, Büyükşehir ve Odunpazarı belediye başkanları yaptıkları açıklamalarda operasyonun hukuksuz olduğunu belirterek “demokrasiye darbe” vurgusu yaptı.
“EKREM İMAMAOĞLU YALNIZ DEĞİLDİR”
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise, açıklamasında Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerine atıfta bulunarak şunları söyledi: "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletin istiklalini milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Milletin iradesine müdahale etmek, halkın yerine karar vermeye kalkmak darbedir! Bugün yaşananlar sadece bir belediye başkanına yönelik hukuksuz bir operasyon değil, aynı zamanda milletin özgürce bir sonraki cumhurbaşkanını seçmesine engel olma girişimidir. Ekrem İmamoğlu’nun evinin önüne yığılan polisler, ekibine yönelik gözaltılar, hukukun değil siyasetin kararlarıdır! Bu ülkenin sahibi millettir! Devleti halkın karşısına dikmeye çalışanlar bilsin ki, millet buna izin vermez. Ne baskılar ne tehditler ne de hukuksuzluk bizi yıldırabilir. Sonunda kazanan yine millet olacak Teslim olmayacağız. Türkiye kazanacak. Ekrem İmamoğlu yalnız değildir!"
“BU HUKUKSUZLUK İKTİDARIN ÇARESİZLİĞİNİN İLANIDIR”
CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: "Yine yeni bir sabah. Yine yeni bir şafak operasyonu! Bugün muktedir olanlar İBB başkanımız, Cumhurbaşkanı adayımız #Ekremİmamoğlu’nun evinin kapısına polis yığıp evini aratacak, gözaltına alacak kadar pervasızlaştı! Ülkemiz sivil bir darbe ile karşı karşıyadır! Yaratılmak istenen bu korku, bu baskı, bu hukuksuzluk iktidarın çaresizliğinin ilanıdır! Bu zulme karşı boyun eğmeyeceğiz. Hep birlikte direneceğiz!"
“EKREM İMAMOĞLU MİLLETİMİZE EMANETTİR”
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de operasyonu “darbe” olarak nitelendirerek şunları söyledi: "Halkın iradesine, bir sonraki cumhurbaşkanının belirlenmesine yapılan darbeye sonuna kadar direneceğiz! Anayasayı yok sayanlara, hukuka ve demokrasiye darbe vuranlara sandıkta hesap sorulacak! #Ekremİmamoğlu milletimize emanettir! Halk kazanacak, halkın iktidarı kazanacak!"
“BU GÖZALTI DEMOKRASİYE DARBEDİR”
CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise şu ifadeleri kullandı: "Koltuklarını kaybetmekten korkanların, Cumhurbaşkanı Adayımız, İstanbul’un seçilmiş başkanları ile beraberindeki kişilerin, uydurma gerekçelerle suç örgütü algısı yaratmaya çalışarak gözaltına alması 'Demokrasiye Darbedir.' Dün olduğu gibi, bu sabah da çaresizce hangi yola başvururlarsa başvursunlar, sonunda milletin dediği olacaktır."
“YURTTAŞIMIZIN İRADESİNE İNDİRİLMİŞ BİR DARBE”
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ise şu paylaşımı yaptı: "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun evine yapılan baskın ve gözaltı kararları milyonlarca yurttaşımızın iradesine indirilmiş ağır bir darbedir. Adalet terazisinin ayarlarıyla oynayanlar unutmamalıdır ki halk bu haksızlıklara tepkisini ilk sandıkta ortaya net bir şekilde koyacaktır. Hukuksuzluklara ve baskılara karşı milyonlarca vatanperver olarak Ekrem İmamoğlu’nun yanındayız."
Kaynak: Haber Merkezi