Anadolu Üniversitesi Kariyer ve Mezun Merkezi (ANAKARİYER) tarafından düzenlenen "İyilik Dolu Bir İşim Olsun Diyorsan: LÖSEV" söyleşisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Prof. Dr. İhsan Erkul Konferans Salonunda gerçekleştirildi. LÖSEV Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Yasemin Durukan ve Eskişehir LÖSEV Fayda Proje Personeli Pınar Eker’in konuşmacı olduğu söyleşiye ANAKARİYER Uzmanı Öğr. Gör. Damla Kanık ve çok sayıda öğrenci katılım gösterdi.
Konuşmasında LÖSEV ve çalışma faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan LÖSEV Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Yasemin Durukan öğrencilerin mezuniyet sonrasında kariyer planlamalarında sivil toplum kuruluşlarının hangi konumda olacağına dair önemli bilgileri aktardı. Durukan: “LÖSEV’de çok fazla hayat öyküsüyle karşılaşıyoruz. Her şeyden önce profesyonel olarak kendi yetkinliklerinizi geliştiriyorsunuz. Kendinizi ifade etme şansı buluyorsunuz. Özellikle insan kaynaklı kariyerlerde ilerlemeyi düşünenler için en önemli kaynak insanın kendisidir ve o kaynağı gerçekten parlatmanız gerekir. Alanınız ne olursa olsun, sunduğunuz her hizmetle bir insanın gününü, bakış açısını, belki de hayatını değiştirme gücüne sahip oluyorsunuz. Bu, ciddi bir sorumluluk ama aynı zamanda büyük bir fırsat.” ifadelerini kullandı.
Eskişehir LÖSEV Fayda Proje Personeli Pınar Eker ise LÖSEV’in zaman içerisindeki gelişiminden, işleyişinden ve hedeflerinden bahsederek şunları söyledi: “Sosyal hizmetler bakımından uzmanlar ile ailelerimizin doğrudan buluşmasını sağlıyoruz. Halkla İlişkiler ayağında da LÖSEV temsilcilerinin halk ile gönüllülük faaliyetlerinde buluşmasını sağlıyoruz. Sosyal ve psikolojik desteklerimizi, eğitim desteklerimizi ailelerimize iletiyor oluyoruz.”
Soru-cevap bölümünün ardından ANAKARİYER Uzmanı Öğr. Gör. Damla Kanık tarafından LÖSEV Halkla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Yasemin Durukan ve Eskişehir LÖSEV Fayda Proje Personeli Pınar Eker’e teşekkür belgesi takdim edildi.
Kaynak: Haber Merkezi