"Neden Satın Alıyoruz?"

 ESOGÜ Gündem’de bu hafta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Behçet Yalın Özkara “Nöropazarlama”yı anlattı. Neyi, neden satın aldığımızın yanıtının nöropazarlama tekniklerinde...

 


ESOGü Gündem’de bu hafta İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Behçet Yalın özkara “Nöropazarlama”yı anlattı.


 


Neyi, neden satın aldığımızın yanıtının nöropazarlama tekniklerinde olduğunu ifade eden Doç. Dr. Behçet Yalın özkara nöropazarlamayı, nörobilimin tekniklerini pazarlama alanına uygulayan bilim dalı olarak tanımladı. Tüketicilerin birçok kararını farkında olmadan aldığını belirten Doç. Dr. Behçet Yalın özkara iyi bir indirim sebebiyle veya bir ihtiyaç düşüncesi ile rasyonelleştirilerek yapılan alışverişlerin temelinde çeşitli pazarlama uyaranlarının ve sosyal normların yattığını belirtti ve konuya ilişkin örnekler verdi. Satın alma durumunda zihinde oluşan düzeneği anlamak için nöropazarlama çalışmalarının yapıldığını söyledi. Nöropazarlamanın daha çok satış yapma amacıyla kullanılan bir teknik olarak görülmesinin yanlış olduğunun altını çizen Doç. Dr. Behçet Yalın özkara, işleyişe ilişkin tüm sürecin nöropazarlama sayesinde bütünüyle ortaya konulabildiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri