Osmangazi Mahallesi Muhtarı Muzaffer Çimen, mahallenin uzun süredir çözüm bekleyen sorunlarını anlattı. 1954 yılında mahalle statüsü kazanan Osmangazi’nin nüfusunun 10 binin üzerinde olduğunu belirten Çimen, mahallenin eğitim, sağlık ve spor alanlarıyla gelişmiş bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Ancak yıllardır atıl vaziyette bekleyen projeler nedeniyle bazı temel ihtiyaçların karşılanamadığını ifade etti.
Muhtar Çimen şunları söyledi: “Mahallemizde yaklaşık 15 yıl önce Sağlık Ocağı karşısındaki alana ‘Buraya Kapalı Pazar Yapılacaktır’ yazan tabela dikildi. Ancak bugüne kadar bu pazar yapılmadı. Şimdi gelinen noktada belediyemizin projelendirdiği Halk Merkezi gibi sosyal alanları içeren bir yapı planlanıyor. Fakat bu yapı içinde kapalı pazar için yeterli alan kalmadığı düşünülüyor. Pazarcı esnafı da bu noktaya gelmek istemediği için bu iş gerçekleşemiyor gibi görünüyor. Büyük bir market ve alışveriş alanı olabilir ama vatandaşlarımızın isteği kapalı pazardan yana.”
Mahallede uzun yıllar eğitim veren Osmangazi Ortaokulu’nun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltıldığını hatırlatan Çimen, 1964 yılında Osmangazi Ortaokulu olarak eğitime başlayarak uzun yıllar hizmet veren okulumuz iki yıl önce depreme dayanaksız bina kapsamında boşaltılmıştır. Boşaltılan okulumuz binası muhafazasız bir şekilde kaldığı için geçtiğimiz aylarda da ufak çaplı bir yangın çıkmıştır ve hala metruk bina şeklinde durmaktadır. Okul binasının bulunduğu arazide Yeşil alan konusundaki sorunun en kısa sürede giderilip yeni okul binamızın inşaatına başlanacaktır diye ümit ediyorum. Velilerimiz ve öğrencilerimiz bir an önce kendi okullarına dönmeyi beklemektedirler” dedi.
Osmangazi Ortaokulu’nun geçici olarak Basın Şehitleri Caddesi üzerindeki binada hizmet verdiğini aktaran Muhtar Çimen, öğrencilerin okul giriş-çıkışlarında yaşadığı trafik tehlikesine de dikkat çekti: “Okul önündeki bu alana, cadde üzerine “yaya geçidi” ve okul olduğuna dair görsel uyarılar ve tabelalar ile kontrollü geçiş trafik ışığı vb. önlemler alınması için yaptığım müracaatlar o bölgeye yakın trafik lambalarının olması nedeniyle olumsuz sonuçlanmıştır. Bahsedilen trafik lambaları okul önüne 200 metre civarında olduğu için öğrenciler oraya gidip kullanmamakta, okulun önünden karşıya geçmektedirler ve bu da kazalara davetiye çıkarmaktadır.”
Otobüs ulaşımında da ciddi sıkıntılar olduğunu belirten Çimen şunları kaydetti: “Mahallemiz Çetinay Sokak 53 numara da bulunan belediye otobüs durağımız diğer duraklar ile mesafelerinin yakın olması nedeniyle kaldırılmıştır. Uzun yıllardır mevcut olan bu duraklarımıza vatandaşlarımızın alıştığı ve bu durağı kullanan engelli ve yaşlı vatandaşlarımız da olduğu için durağımızın kaldırılması mahalle sakinlerimiz için sıkıntı yaratmıştır. Yaptığımız müracaatlardan şimdiye kadar bir sonuç alamadık. Vatandaşlarımız, otobüs saatlerinin çok aralıklı olduğunu ve birçok noktaya Osmangazi'den otobüs olmamasından da şikâyetçi. Sümer ve Osmangazi'yi birbirine bağlayan bir tramvay isteniyor. Basın Caddesinde ulaşım var ama mahallenin içinden geçen bir tramvay talebi var.”
Kaynak: Haber Merkezi