"Özel hastaneler fiyatlara uymalı"

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal "Özel hastaneler, fiyat etiketi hükümlerini yerine getirmek zorundadır" dedi.Genel Başkan Süleyman Bakal, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bilgi Edinme Hakkı...

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal "özel hastaneler, fiyat etiketi hükümlerini yerine getirmek zorundadır" dedi.


Genel Başkan Süleyman Bakal, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Bilgi Edinme Hakkı Evrensel Tüketici Haklarındandır.6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında ki Kanunla (TKHK), Evrensel Tüketici Haklarını uygulamaya geçirmeyi amaçlayan kanun koyucu; yasanın 54'üncü maddesi mal ve hizmet satıcı ve sağlayıcılarına fiyat listesi asma zorunluluğu getirmiştir. TKHK ve Fiyat Etiketi Yönetmeliğine göre; özel hastanelerin tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu işyerinde asma, takma veya koyma zorunluluğu vardır. Covid-19 salgının pik yaptığı bir ortamda; özel hastaneler ivedilikle TKHK ve Fiyat Etiketi Yönetmeliğindeki yükümlülüklerini yerine getirmelidir. Şeffaflığın getirdiği karşılıklı güvenin kaybedeni olmaz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri