"Tarihi değerlerimize sahip çıkmalıyız!"

Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı ve Belediye Başkanı Hasan Kalın’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Tuna,” Ecdadımızdan bize miras kalan kültür varlıklarımızın tarihi dokusunu bozmadan gelecek kuşaklara aktarmak...

Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı ve Belediye Başkanı Hasan Kalın'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Tuna," Ecdadımızdan bize miras kalan kültür varlıklarımızın tarihi dokusunu bozmadan gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz" dedi.
Seyyid Battal Gazi Külliyesi´nde incelemelerde bulunan Vali Tuna, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde Seyitgazi İlçesi'nin önemli bir durak yeri olduğu belirtti. İlçede çok sayıda tarihi eserin olduğunu kaydeden Vali Tuna, bu eserlere sahip çıkmanın tarihi bir sorumluluk olduğunu aktardı. Seyitgazi İlçesi'nin kültürel zenginliğini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını söyleyen Vali Tuna, Kaymakam Avcı'ya ve Başkan Kalın'a verdiği bilgiler için teşekkür etti.
Kaymakam Avcı ve Başkan Kalın da, yapılan restorasyon çalışmalarının aslına uygun olarak büyük bir titizlikle devam ettiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri