Tüm Emekliler Sendikası imza kampanyası başlattı

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, emeklilerin hakları ve depremzede emeklilerin borçlarının silinmesine yönelik imza kampanyası başlattı.

8 Nisan Cumartesi başlayan kampanyaya bini aşkın imza toplandı. Nisan ayının sonuna kadar sürecek olan imza kampanyasına tüm Eskişehir halkının destek vermesi bekleniyor.

Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Nalan Karagöz, “Ülkemizde son zamanlarda yaşanan ekonomik krizde en çok biz emeklilerin, alım gücü büyük oranda düştü. Gıda ve temel ihtiyaç maddelerini bile alamaz durumdayız. Sarayın, AKP iktidarının Ocak ayından geçerli olmak üzere açıkladığı emekli maaşlarımız gün be gün erimeye devam ediyor. Ocak ayında yoksulluk sınırı 27 bin liraya, açlık sınırı ise 10 bin liraya dayandı. Maaşlarımız açlık sınırının da çok altında kaldı. Biz emekliler insanca yaşanacak aylık maaş almadığımız sürece ülkemizde adaletli bir gelir dağılımı sağlanamaz. İnsanca yaşamak biz emeklilerin de hakkıdır.” dedi.

“SEFALETE TESLİM OLAMAYACAĞIZ”

Enflasyonun yüzde 180'lerin üzerinde seyrettiğini belirten Karagöz, “AKP iktidarı çok komik yüzdelik maaş artışıyla biz emeklileri yokluğa, yoksulluğa ve sefalete mahkûm etmek istiyor. Sefalete teslim olmayalım. EYT'lilerle birlikte ülkemizde emeklilerin sayısı 16 milyonu aşıyor. Tüm Emekliler birleşip örgütlenirsek, hiçbir siyasi iktidar, haklarımız karşısında sessiz kalamaz. Bütün emeklileri Tüm Emeklilerin Sendikası’na üye olmaya ve güçlerimizi birleştirerek haklarımızı alma mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“MAAŞLARA EK ZAM HAKKIMIZ”

Taleplerini sıralayan Karagöz, “İnsanca yaşayacağımız bir ücret, maaşlarımıza ek zam hakkımız! En düşük emekli maaşı 10 bin TL olmalıdır! Sağlık ve ilaç ihtiyaçlarımızın, Katkı payı kesilmeden karşılanması hakkımız! Yılda dört kez, Maaş tutarında ikramiye hakkımız! Sendikal haklarımızın, Yasal güvenceye alınmasını istiyoruz! İntibak yasasının derhal çıkarılması hakkımız! EYT'lilerin sorunlarının çözülerek bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz! Evde bakım hizmetlerinin düzenlenmesini istiyoruz!” dedi.

Güncel Haberleri