"Umarım Hükümetimiz çareler düşünüyordur"

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Doğu ve Güneydoğu’da şuanda yapılanın teröristle mücadele olduğunu belirterek, bir şehrin tamamen teröristlerden temizlenmesinin terörün bittiği anlamına gelmediğini söyledi. Bülent...

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Doğu ve Güneydoğu'da şuanda yapılanın teröristle mücadele olduğunu belirterek, bir şehrin tamamen teröristlerden temizlenmesinin terörün bittiği anlamına gelmediğini söyledi.
Bülent Arınç, Bursa'dan Eşi Münevver Arınç'la birlikte Ankara'ya giderken Eskişehir bir restoranda mola vererek yemek yedi. Arınç, restoran çıkışında Brüksel'de meydana gelen patlamayı ve son günlerde yaşanan terör olaylarını İhlas Haber Ajansı'na (İHA) değerlendirdi. Arınç, son olarak Brüksel'de hem havalimanında hem de metroda yaşanan ağır büyük terör olayından fevkalade üzgün olduklarını bildirdi.
Terörün hemen hemen bütün dünyanın derdi haline geldiğini aktaran Arınç, "Sadece Türkiye'nin, Ortadoğu'nun, Avrupa'nın değil, dünya bütün kıtalarıyla hemen hemen küresel terör tehdidi altında ve bu teröre karşı ne Belçika, ne Türkiye tek başına bir şey yapabilir. Önemli olan teröre karşı ortak bir mücadele gerçekleştirmektir. Terörün tanımından başlayarak ona karşı yapılacak mücadeleyi en akılcı yöntemlerle icra etmek durumundayız" dedi.
"UMARIM Kİ BUNDAN SONRA HÜKÜMETİMİZ DAHA AKILCI YÖNTEMLERLE TERÖRÜ BİTİREBİLMEK İÇİN ÇARELER DÜŞÜNÜYORDUR"
Çözüm sürecini, terör örgütünün yaptığı planların başarısız kıldığını da kaydeden Arınç, şöyle konuştu:
"O yüzden terörü bitirebilmek için siyasi ve toplumsal tedbirler almaktır. Bizim Türkiye'de çözüm süreci içerisinde yapmaya çalıştığımız buydu. Ama terör örgütünün maalesef bu konuda ülkemize karşı yaptığı planlar, projeler terörü bu şekilde siyasi amaçlarla bitirme noktasında bizi başarısız kıldı. Umarım ki bundan sonra hükümetimiz daha akılcı yöntemlerle terörü bitirebilmek için çareler düşünüyordur ve düşünecektir."
Öte yandan Bülent Arınç ve eşi Münevver Arınç, yollarına devam etmeden önce restoran önünde bekleyen vatandaşlarla fotoğraf çektirerek, bir süre sohbet etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri