Yeni tramvay hattı Büyükşehir gündeminde

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin bugün gerçekleştirilen meclis toplantısında AK Parti meclis üyesi Murat Özcan, Şeker Fabrikası’nın yanında tramvay yollarını meclis gündemine taşıdı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısının ilki gerçekleştirildi.

AK Parti meclis üyesi Murat Özcan, Şeker Fabrikası’nın yanında tramvay yollarının olduğunu fakat tramvay geçmediğini dile getirdi. Özcan, “Tramvay alma ihalelerini de iptal etmiştiniz. Bu bölgeler tramvay alacak mı?” sorunu yöneltti. Büyükerşen’in, “Eğer kredi Sayın Cumhurbaşkanı tarafından onaylanırsa veya herhangi bir şekilde kredi bulabilirsek alacak yapacağız. Boşuna yapmadık” ifadeleri üzerine Özcan, “Krediniz onaylanmıştı” dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Murat Özcan'ın sözlerine karşılık, kredinin onaylandığını fakat finansmanın ancak 5 kredi ile sağlanabileceğini söyleyerek bir kısmının onaydan geçmediğini bu yüzden krediyi alamadıklarını ifade etti.

Güncel Haberleri