Yenikent Site İşletme Kooperatifi ve Odunpazarı Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek etkinlik, 6 Şubat 2026 Cuma günü saat 19.00’da Yenikent 100. Yıl Kültür Merkezi’nde yapılacak.
Programa; ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Karabacak, Eskişehir İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Orkun Kılıç konuşmacı olarak katılacak. Ayrıca etkinliğe şair ve yazarlar Nebih Naile, Ruhan Odabaş, Kevser Küçük ve Turgay Kaçan katkı sunacak.
Etkinlikte; deprem bilinci, yapı güvenliği, afetlere hazırlık, denetimin önemi ve afet sonrası psikolojik iyileşme konuları ele alınacak. Şiir ve müzik dinletisiyle, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden yurttaşlar saygı ve rahmetle anılacak. Yenikent Site İşletme Kooperatifi Başkanı Hüseyin Ceyhan, yaptığı açıklamada, “Deprem değil, bina öldürür. Denetimsizlik, rant hırsı ve bilimi yok saymak öldürür. Doğal afetler kader değil, önlenebilir felaketlerdir. Bu programı kaybettiklerimize vefa, kalanlara umut ve geleceğimize sahip çıkmak için düzenliyoruz” ifadelerini kullandı.
Ceyhan, tüm halkı, kurumları ve duyarlı vatandaşları anma ve farkındalık programına katılmaya davet etti.