Zengini eğleniyor, fakiri ise kağıt toplayıp geçiniyor

Ülkemizde sayıları giderek artan ve Eskişehir’de her geçen gün çoğalan Suriyeliler, hem keyif çatıyor hem de ekmek mücadelesi için adeta ter döküyor.Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleri ile birlikte Eskişehir’e sığınan...

ülkemizde sayıları giderek artan ve Eskişehir’de her geçen gün çoğalan Suriyeliler, hem keyif çatıyor hem de ekmek mücadelesi için adeta ter döküyor.
ülkelerindeki iç savaştan kaçarak aileleri ile birlikte Eskişehir’e sığınan ve maddi durumları iyi olan Suriyeliler, ticarete bile atılırken parası olmayanlar ise ya tarlalar da mevsimlik işçisi olarak ya da çöplerden katı atık toplayarak hayata tutunmaya çalışıyorlar.
Eskişehir’in cadde ve sokakları, eğlence mekânları, park ve bahçelerinde zenginliğin tadını çıkartan Suriyelileri görenler “Ye, İç Yat” demekten de kendilerini alamıyorlar.
Vatandaşın hayal ettiği ancak maddi imkânsızlıklardan dolayı yaşayamadıklarını yapan Suriyelerin rahat tavırları karşısında isyan eden bazı vatandaşlar da “Ne güzel bir hayatları var. Savaştan kaçıp geldiler, hayatlarını burada yaşıyorlar. Fakiri çalışıyor zengini ise ülkesinde yaşayamadığını burada yaşıyor” diye konuştular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri