İnsan ihtiyaçlarıyla, uyumlu ve ilerlemeci, Ar-Ge ve inovasyon konusunda, bilgiye sahip ve bilgiyi üreten, bir toplum, olmak zorundayız. Çünkü Ar-Ge ve inovasyon, ülkeler ve kurum/kuruluşlar, için ulusal ve uluslararası alanda, rekabet gücü kazanmanın, verimlilik artışı sağlamanın ve gelişmenin, dolayısıyla da yaşam kalitesi artışının, en temel unsurlarından biri olarak kabul edilmektedir.
Eskişehir' de, Ar-Ge ve inovasyon konusuna, önem veren, başarılı kurum ve kuruluşlarımız var. Bu kurumlarımızdan biri de Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'dir. Nitekim hastane, Türkiye'de ilk kez geliştirilen, "BARKODLU PROTEZ TAKİP SİSTEMİ", 1-4 Mart tarihlerinde, Antalya'da yapılan, VI. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi'nde, iyi uygulama örneği olarak seçildi
Hastane yöneticisi, Sayın Seyit Ahmet GÜLLÜ ile yaptığımız görüşmede, Protez yapılacak hastaların, yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmak ve onların memnuniyeti için, böyle bir yöntem geliştirdiklerini, ifade ettikten sonra, bu yeni uygulamanın, nasıl ortaya çıktığını ve özelliklerini de paylaştı.
Ülkemizde ilk defa geliştirilen, "BARKODLU PROTEZ TAKİP SİSTEMİ" ile diş tedavisinde, hangi hasta, ne zaman gelmiş, ara aşamalar, kaç defa tekrarlanmış, bunlar kayıt altına alınarak, diş tedavisinde, riski ortadan kaldırılıyor. Ayrıca Kurumumda, yönetimin Ar-Ge-inovasyon çalışmalarına olan bakış açısı, kurumda, yenilik yaratmayı, teşvik ediyor,
Ayrıca hastanede, hasta bakım kalitesinin geliştirilmesi, güvenli bir hasta bakım ortamının sağlanması, hasta ve çalışanlara yönelik, risklerin en aza indirilmesi, kalite iyileştirme ve hasta güvenliğinin sürekliliğinin sağlanması, hedefler i arasındadır.
Hastanede, hijyen ve dezenfeksiyonu, ön plandadır. Her gün hastanenin tamamının günlük temizliğinin yapılmakta, ameliyathane temizliği, Poliknik temizliği, ortak alan temizliği, örnek teşkil edecek niteliktedir. Dezenfeksiyon ve strelizasyon fiziksel veya kimyasal yollarla yapılıyor.
1978 Yılından, 2005 yılının Şubat ayına kadar SSK Eskişehir Dispanseri adı altında hizmet veren kurum, 2005 yılında, Sağlık Bakanlığına devredilmesiyle, Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi adı altında hizmet vermeye başlamıştır.
Eskişehir, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi hizmet binası, yaklaşık 8700 m2'dir. Binada, 100 poliklinik, 1 engelli polikliniği, 1 nöbet hizmetleri polikliniği, 2 vardiya polikliniği, 1 genel ameliyathanesi ve 6 yatak kapasitesi ilehizmetleri verilmektedir.
Hastanede, biyokimya laboratuarında, Hemogram, Şeker, Kanama Zamanı, HBs AG, Anti HIV, Anti HCV, PT, APTT ve INR testleri yapılmaktadır. Biyokimya laboratuar hizmetleri, uzman personellerce verilmektedir.
Hastanede, bulunan tam teşekküllü ameliyathanede, derin sedasyon altında diş çekim işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca ayrı bir ekiple, Evde Bakım Hizmetlerine yönelik çalışmalar da mevcut olup, başvurular, "Hasta İletişim Birimi"ne yapılmaktadır.
Hastanenin, sahip olduğu Sterilizasyon Ünitesinde, 2 adet Basınçlı Buhar Otoklavı ile hizmet vermektedir. Hastalara, kullanılan her aleti barkodlama sistemi ile takip edip sterilizasyon işleminin ve steril malzemelerle, muayene ve tedavi işlemlerinin uygun şekilde yapılıp yapılmadığını, kontrol altında tutulmaktadır.
Hastanede, çocuk ve bebek, ağız ve diş sağlığına, ciddi özen gösterilirken, Hastanede, çocukların, diş hekimine, severek gideceği bir ortam yaratılmıştır.
Eskişehir Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, sahip olduğu imkânları ve her icraatındaki performansı ile örnek bir kurumdur. Bu mükemmel performans, tesadüfen, ortaya çıkmıyor. En önemli unsur, hastanesi yöneticisi, Sayın Dr. GÜLLÜ ve ekibinindir.
Sayın Dr. Seydi Ahmet GÜLLÜ, yenilikçi, sabırlı, dikkatli, düzenli ve dinamik, yapısı, özellikle de hastalara ve yakınlarına karşı davranışı, iletişimi, örnek teşkil edecek niteliktedir. Sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme, ekibini eğitebilme gibi, meziyetlere de örnek bir yöneticifdir. Koşulları, çok iyi değerlendirir. Hasta memnuniyetini, kalite ile eşdeğer tutar.
Sayın GÜLLÜ ve ekibi, hastane hizmetleri için, kaynak yaratır, ya da var olan kaynaklar, en iyi şekilde değerlendirir, takım ruhu içinde çalışır, Hastanede çalışan, her diş hekimi, yeni bilgilere ve tıp teknolojisine ayak uydurabilmek için de kendini sürekli geliştirir. Tedavide, karar verme işlevi, hasta ile olan iletişim ve etkileşmelere, göre gerçekleştiriliyor.
Hastanede, hasta hakları ve etik kurallar, ön planda tutuluyor. Tanı ve tedavide, karar verme işlevi, o gün için geçerli olan bilimsel ve teknolojik doğrulara ve hasta ile olan iletişim ve etkileşmelere, göre gerçekleştiriliyor. Hastanede, hizmetler, güvenli, etkili, hasta merkezlidir. Hastanenin, fiziksel, teknolojik ve mekanik yapısı, çalışanlarının, bilgi, yetenek, yönetim felsefesi, örnek teşkil edecek niteliktedir.
Kutluyoruz...
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ
İnsan ihtiyaçlarıyla, uyumlu ve ilerlemeci, Ar-Ge ve inovasyon konusunda, bilgiye sahip ve bilgiyi üreten, bir toplum, olmak zorundayız. Çünkü Ar-Ge ve inovasyon, ülkeler ve kurum/kuruluşlar, için ulusal ve uluslararası alanda,...