AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ

Diş ve diş eti hastalıkları, ülkemizde ve dünyada, en önemli sağlık sorunları arasındadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için, gereken önem verilmemektedir. Oysa Ağızdaki olumsuzluklar, diş sağlığının bozulmasına,...

Diş ve diş eti hastalıkları, ülkemizde ve dünyada, en önemli sağlık sorunları arasındadır. Ancak hayatı doğrudan tehdit etmediği için, gereken önem verilmemektedir. Oysa Ağızdaki olumsuzluklar, diş sağlığının bozulmasına, sindirimin olumsuz etkilenmesine yol açar. Dişleri eksilmiş kişilerin, bazı sesleri çıkarabilmeleri zorlaşır, çiğnemede ve ısırmada da zorluk olur. Dişlerin besinlerin parçalanması, öğütülmesi görevlerinin yanı sıra konuşmada ve görünümümüzde önemli etkileri vardır.
Ağız ve diş sağlığında, en önemli iki hastalık diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmasıdır. Diş eti hastalıkları, kimi zaman diş yuvasının bulunduğu çene kemiğinin erimesine kadar ilerleyen bir etki yapabilir. Diş sağlığının bozulması, vücuttaki diğer organları da etkileyebilir. Dişler, bütün sistemleri olumsuz etkileyen sürekli enfeksiyon odağı haline gelebilir ve kalp, böbrek, eklemler vb. yapılarda önemli sağlık sorunlarına yol açabilir, O nedenle de ağız ve diş sağlığına özen göstermek zorundayız.
Öte yandan, kurum/kuruluşlarda, özellikle de hastanelerde, idareci ve personelin güler yüzlü olması, ne kadar samimi olduğunu ortaya koyar. Güler yüzü ile olumlu atmosfer oluşmasını sağlar. İletişin kanaları da kendiliğinde açılır. Ayrıca size içten davranan, sağlık personeline güvenirsiniz. Güven hisleri, güvenlik güçleri ile halk arasında, sevgi bağlarının oluşmasını sağlar. İçten bir gülümseme, bu güven hislerinin oluşmasının, en etkili yollarından biri olup, hastaları bilinçaltında gereksiz korkuların oluşmasının önüne geçer. Hatta sağlık personeli ile hasta ve hasta yakınları arasında, derin dostluklar kurabilirler.
Cuma günü, Önce Vatan Gazetesi Eskişehir temsilcisi, Sayın MORKOYUN ve Sağlık Müdürlüğü Basın Yayın Bürosu Müdürü Sayın ATEŞ' le birlikte, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'ne ziyarette, bu tabloyu yaşadık. Hastane Baştabibi, Sayın Nedret OSKAY, bizleri güler yüzle karşıladı. Yalnız Sayın OKSAY mı, ziyarette bulunduğumuz birimlerde, tüm personel de aynı tavrı gördük. .
Sayın OSKAY, işinin ehli bir yöneticidir. Personeli, hasta ve hasta yakınları ile olan ilişkilerde, gerçekleri yansıtır. Mesainin büyük bir bölümünde, poliklinikte hastaları ile birliktedir. Yenilikçi, insanı rahatlatan, yaratıcı, sabırlı, dikkatli, dinamik, yapısıyla da dikkat çeker. Değişen koşullara uyabilen ve insanlarla da olumlu ilişki kuran, bir yapıya da sahiptir.
ESKİŞEHİR AĞIZ VE DİŞ HASTANESİ, kent açısından önemli sağlık kuruluşudur. Hastane, 2010 yılında, Başbakan Sayın Recep Tayip ERDOĞAN tarafından açılışı yapıldı. Hastane, 8700 metrekare alana sahiptir. Hastanede 90 poliklinik, 2 engelli polikliniği, 1 acil hizmetler polikliniği, 1 genel ve 2 lokal ameliyathanesi, 7 yatak kapasitesi ile hasta muayene ve tedavi hizmetleri verilmektedir.
Hastanede, 100 kişilik konferans salonunda, her gün personel veya hasta eğitimleri yapılmaktadır. Hastalara yönelik, ağız diş sağlığı bakımı, ağız diş tedavi hizmetleri, çocukların, diş bakımları ve diş hekimi korkusunu yenmeye yönelik, eğitimlerinin verilmektedir. Tanı ve teşhis amacıyla hastanede 1 Adet Digital Tomofrafi 2 adet Dijital Panoramik Röntgeni, 2 adet Periapikal Diş Röntgeni, sefolametrik diş röntgeni ile röntgen hizmetleri, Biyokimya, Hbs, HIV, HCV, Kanama Zamanı tahlil çalışmaları ile de Kan Laboratuarı hizmetleri merkezinde uzman personellerce verilmektedir. Dijital olarak çekilen diş röntgen filmleri, hastane otomasyon sistemi sayesinde doğrudan polikliniklerde hekim bilgisayarında görüntülenmektedir
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ' nde, hastane de kullanan araç ve gereçler, hastanenin, sterlizasyon ünitesinde, 2 adet büyük otoklav, diş tedavilerinde kullanılan başlıkların sterilizasyonu için, 5 adet başlık bakım otoklavları ile hizmet vermektedir. Fiziksel sterilizasyon buhar otoklavlarında elde edilen yüksek sıcaklıkta, belli bir zaman süresinde bekletilerek yapılıyor.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ, dört dörtlük, hastane koşullarına sahiptir. Hijyen ve temizlik, ön plandadır. Her gün hastanenin tamamının günlük temizliğinin yapılmakta, Hijyen, dezenfeksiyonu, ameliyathane temizliği, hijyeni dezenfeksiyonu, Poliknik temizliği, ortak alan temizliği, örnek teşkil edecek niteliktedir. Dezenfeksiyon ve strelizasyon fiziksel veya kimyasal yollarla yapılıyor.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİ, hasta haklarına ve etik kuralları, ön planda tutuyor. Hastanede hizmetler, güvenli, etkili, hasta merkezli, yeterli ve hakkaniyetlidir. Hizmetlerde, hastanenin, fiziksel, teknolojik ve mekanik yapısı, çalışanlarının bilgi, yetenek, yönetim felsefesi, yanında, toplumun demografik özellikleri, dikkate alınıyor. Tanı ve tedavide, karar verme işlevi, o gün için geçerli olan bilimsel ve teknolojik doğrulara ve hasta ile olan iletişim ve etkileşmelere, göre gerçekleştiriliyor.
Sayın OSKAY ve EKİBİNİ kutluyoruz.

Haberleri