EN İYİ YATIRIM, İNSANA YATIRIMDIR

Pazartesi günü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ nün, "Gençlik Merkezi"ni görme fırsatı bulduk. Bu kuruluşlarımız, çocukların, serbest zamanlarını, en iyi şekilde ve verimli olarak değerlendirdikleri yerlerdir. Derslerinden...

Pazartesi günü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü' nün, "Gençlik Merkezi"ni görme fırsatı bulduk. Bu kuruluşlarımız, çocukların, serbest zamanlarını, en iyi şekilde ve verimli olarak değerlendirdikleri yerlerdir. Derslerinden ve ev işlerinden, arta kalan zamanlarda, duyusal ve düşünsel gelişimlerini ve hatta bedensel beceri gelişimini, sağlayacak uygun faaliyetlerin seçimi, olumlu yeni özellikler edinmelerine de ciddi katkıda bulunuyorlar. Gençlik Merkezi, çocuklarımızın, serbest zaman, daha müreffeh bir yaşama hazırlanma ve kişiliğin geliştirilmesi yönünden, iyi bir fırsattır. Çocuklar, çalışmalarında, etkinlikleri seçmekte özgürdürler. Gençlik merkezlerinde, serbest zamanın, değerlendirilmesi, bireyin ilgi, yaş, cinsiyet, öğrenim, kültürel ve toplumsal durumları yanında, kentin demografik yapısı gözetilerek yapılıyor.
Şu bir gerçek ki, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sayın Süleyman ARDUÇ' un, göreve gelmesi ile birlikte, örnek icraatları ile dikkat çekiyor. O' nun döneminde, kurumun imkânları yerli yerinde kullanılarak, İl, İlçe ve belde bazında, pek çok spor tesisi yapıldı. İl bazında düzenlenen, yerel ve ulusal müsabakalardaki organizasyon, diğer illere örnek teşkil edecek nitelikte idi.
Çalışmaları yanında, kişisel ve insanımıza örnek olabilecek tavır ve davranışları ile de övgü aldı. Özellikle de işine ve resmi açılışlara, bisikleti ile gidip gelmesi, hem bisiklet sporunu teşvik etti; hem de tasarruf sağladı. İcraatına, "Takım Ruhu " " Toplum Katılımı" ve "Ortak payda" gibi kavramları hakim kıldı. Yunus Emre' nin, "SEVELİM SEVİLELİM" sözünü, ilke edindi. İlişkilerinde, "diyalog" ve "hoşgörü" gibi kavramları sürekli gözetti.
Son yıllarda çocuk ve gençlerimizin, serbest zamanlarını verimli bir şekilde, değerlendirmeleri için, spor tesis ve kurslarına ağırlık verdi. Gençlik Merkezi' nin, olanaklarını daha da geliştirmek için, Gençlik Merkezi Müdürü Zeki TEKİN' le birlikte, gayret ve çaba gösterdi. Bu tavırları ile de gençlere, yeni olanaklar sağladılar.
Ancak onların bu çabaları, yeterli değildir. Vilayet, belediyeler ve hayırsever vatandaşların katkıları ile gençlik merkezlerinin sayısı hızla artırılmalıdır. Çünkü en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. Ayrıca her insan, serbest zamanlarında, mutlaka bir meşguliyet bulur. Aynı durum, çocuklarımız için de geçerlidir. Biz yetişkinler, serbest zamanlarımız da hoşlandığımız şeyleri yaparak, zihinsel ve bedensel rahatlığa ulaşırız. Oysa aynı ihtiyacı taşıyan çocuklarımız, serbest zamanlarını nasıl değerlendireceklerini ve değerlendirmek için nasıl bir ön hazırlık yapacaklarını bilemezler. Çocuklarımızın, zihinsel ve bedensel rahatlığa ulaşması için, serbest zamanlarının, düşünülüp planlanması gerekir. Çocuklarında, serbest zamanlarında ilgi duydukları şeylerle uğraşabilmesi, hedeflemeli ve bu beceriyi kazandırmak için de alıştırmalar yapmalıdır.
Elbette Gençlik Merkezindeki başarılı performansta, en büyük pay, eğitim yöntem ve stratejileri yanında, Sayın ARDUÇ, ekibi, veli ve gençlik merkezlerine isteyerek gelen, çocuklarımızındır. Çalışmalarda, Toplum katılımını, hem bir hak, hem de bir ödev ve görev olarak görülüyor. Bu stratejileri sayesinde, toplumdaki kaynaklar, harekete geçiriliyor. Katılım sayesinde, etkinliklerde maliyetler düşüyor. Veli, çocuk ve gençlerin, "Gençlik Merkezi" hakkında, daha da bilinçlenmesi sağlanıyor.
Gençlik Merkezinde, gençlere yönelik sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler yapılmaktadır. Bilgi ve beceri sahibi olmaları içinde, çeşitli etkinlikler ve çalışmalar düzenlenmektedir. Hâlân, Ney,Gitar, tiyatro, Halk oyunları,Model uçak, Bilgisayar,org, fotoğraf, İngilizce,gibi alanlarda, çalışmalar sürmektedir. Çalışmalara, 1252 kız, 767 erkek olmak üzere, toplam 2019 kişi devam etmektedir.
Gençlik Merkez'lerinde, kültürümüzü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak, kültürle ilgili etkinliklerin içinde, pasif izleyici durumundan kurtararak, kendilerini ifade etmelerini açısından da ciddi gayret sarf ediliyor.
Gençlik merkezleri, ülkemiz ve insanımızın geleceği açısından, önemli mekânlardır. Ancak Eskişehir'deki Gençlik merkezlerinin, sayısı ve imkânları, kentteki gençlerimizin sayısı ile orantılı değildir. Daha fazla gençlik merkezine ihtiyaç vardır. Gençlik merkezlerinin sayıları, belediyeler, hayırsever insanlarımız ve özel idare imkânlarıyla, daha da artırılmalıdır. Çünkü çocuk ve gençler, bizim istikbalimizdir demekle sorunlarını çözülmüyor. Çocuk ve gençlerimizde bunun farkındadır. Nitekim öğrencim Başak BÜKER, " BİZE GELECEK DİYORSUNUZ, BİZCE GELECEK, BİZİM HAKLARIMIZA GÖSTERİLECEK SAYGIDADIR" demişti.
İşin doğrusu da bu değil midir?

Haberleri