Eskişehir 2026’dan ne beklemeli?

Şehirde termal tesis projesi, çevre yolu ve kuşak yollar projesi, havaalanı projeleri, liman bağlantı yolları projesi gibi önemli projeler bu yılda somut adımlara beslenirse 2026, Eskişehir yılı olur.

Eskişehir Yılı ilan edilen bir 2026 senesi var önümüzde…

Bugün, Eskişehir yılının ilk günü içerisindeyiz.

Peki, bu yılı şehrimize atfettik ancak; sadece atfetmek ve sembolik işler yapmak bu şehir için yeterli mi?

Elbette, hayır…

Madem böyle bir motto ile yola çıkıldı, bu yıl şehrimiz için önemli işlere, gerçekten önemli işlere imza atmak lazım.

Bu konuya uzunca değineceğim. Fakat öncesinde Eskişehir 2026’dan ne beklemeli sorusuna karşılık farklı bir öneri de sunmak isterim.

Eskişehir üretimiyle, sanayisiyle ve öğrencisiyle ne kadar öne çıkan bir kentse, siyasetiyle de o kadar göz önünde bir kent. Bunu inkar edemeyiz.

Geçtiğimiz salı günü, gazetemizin internet sitesi istikbal.com’ özel bir yazı aldım ve Yılmaz Büyükerşen’in aktif siyasete veda etmesini değerlendirdim.

Hocanın vedası farklı mesajlar içeriyor olsa da bir mesaj, aslında 2026 Eskişehir yılına da ciddi bir göndermedir…

Yazımda,

“Tabii bu emeklilik kararına işin farklı bir boyutundan bakmakta da fayda var…

Artık görevini tamamlamış, kentine, ülke siyasetine elinden gelen katkıyı sunmuş, hayatını keyifle sürmesi gereken bir emektarın aktif siyasete nokta koymasında bir beis de yok.

Bunu sadece Büyükerşen özelinde düşünmek büyük hata olur. Görevini tamamlayan, tırnak içinde vadesi dolan herkesin oturduğu koltukları bir kez daha gözden geçirmesi gerekiyor. Büyükerşen siyaseti bırakma kararı ile belki de bir yandan da bizlere bu mesajı veriyor.” demiştim.

Daha bundan iki yıl önce yeniden Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday olmak isteyen Büyükerşen bile aktif siyaseti bıraktıysa, uzun yıllardır aynı koltukları işgal edenler de bence hocanın yolundan giderek 2026’ya ciddi bir iz bırakabilirler.

Siyasette çok uzun süre aynı koltuklarda kalmayı verimli bulmuyorum. Büyük meslek odalarında, ya da sanayi odalarında istikrardan yana olduğumu daha önce söylemiştim. Fakat siyaset için bazı istisnalar hariç aynısını düşünmüyorum. Yine farklı niteliklere sahip, mütevazı odalarda, STK’larda da değişimden yanayım diyeyim.

Neden mi?

Çünkü bir süre sonra siyaset üretmekten bile uzaklaşıyor koltuk sahipleri…

Siz adına ne yorgunluğu dersiniz bilmem ama bir yorgunluk baş gösteriyor…

Bu nedenle benim çağrım gelin 2026, Eskişehir siyasetinde de bir kabuk değiştirme yılı olsun.

Eskişehir’de, yola çıkılan “Eskişehir Yılı” mottosunun altını doldurmak için neler yapmalıyız?” konusuna geri dönelim.

Herkesin önceliği farklıdır ama benim önceliğim yoksulluk ve işsizlik.

Sanayi Odası’ndan, EOSB’den yapılan istihdam ile ilgili yine şehir ekonomisi ile ilgili açıklamaları okumuşsunuzdur.

Açıklamalarda tedirginlik ve temenni var.

Yani, şu an 2026 geçen yıldan iyi olacak diye beklememiz zor. Bu nedenle de önce kentte oluşacak istihdam sorunlarına eğilmek gerek. Eskişehir’de sanayi, tarım ve hizmet sektörü zora girerse tüm şehir zora girer.

Eskişehir’de yaşayan yurttaşların geçim sorunu olduğu bir gerçek. Özellikle artan kiralar, düşük ücretler gibi sorunlarla kent nasıl başa çıkacak onu düşünmek gerek.

Ardından da Eskişehir’in gelişimi için önemli projelerin hayata geçmesi sağlanmalı.

Şehirde istihdam artar, ücretler düzelir, üretim ve sanayi gelişirse 2026, Eskişehir yılı olur!

Şehirde termal tesis projesi, çevre yolu ve kuşak yollar projesi, havaalanı projeleri, liman bağlantı yolları projesi gibi önemli projeler bu yılda somut adımlara beslenirse 2026, Eskişehir yılı olur.

Yoksa ne olur biliyor musunuz?

Körler sağırlar birbirini ağırlar…

Herkese keyifli bir yıl diliyorum. Yeni yılınız kutlu olsun. Sevgiyle kalın…

Güncel Haberleri