HALKIN VEKİLİ OLMAK

              Halkın vekili, proje üretebilmeli, yenilikçi, sempatik ve insanı rahatlatan, yaratıcı, sabırlı, dikkatli ve dinamik, olmalıdır. Ülkeye ve kente, hizmet için gayret göstermeli, İlin genel sorunlarına...



              Halkın vekili, proje üretebilmeli, yenilikçi, sempatik ve insanı rahatlatan, yaratıcı, sabırlı, dikkatli ve dinamik, olmalıdır. Ülkeye ve kente, hizmet için gayret göstermeli, İlin genel sorunlarına hâkim olmalı,  kentin ve halkın sorunlarını da TBMM’ ye, taşıyabilmelidir.


             Milletvekillerinin görevleri, Anayasada belirtilmiştir. TBMM’nin, üyesi olarak, mecliste görev yaparlar. Ancak bunun dışında, kamu vicdanı ve siyasi etik açılarından, vatandaşların da vekillerinden haklı olarak beklentileri vardır.


               Halkın vekili kentin ve halkın,  beklentilerini de dikkate almak zorundadır.
              Ayrıca halkın vekili temsil ettiği kent, benimsemelidir. Çünkü Eskişehirli olmak, Eskişehir’de, doğmak değildir. Bir insan, "Ben Eskişehir’de, yaşayacağım, Bu şehirde üretip, insanımız iş, aş sağlayacağım, yerel safi hâsılaya katkıda bulunacağım, Eskişehir de öleceğim”, diyorsa, insanın, doğum yeri, nere olursa olsun, O, gerçek bir Eskişehirlidir.
            Ayrıca Eskişehir için, bir fikir, bir düşünce akımı, bir model, bir iş, bir ürün üretmek, her alanda, Eskişehir’ i, başarıyla temsil etmek, Eskişehirli olmanın ve kendini ifade etmenin, o hazzı yaşamanın da en önemli yoludur.


             Elbette Eskişehir’ i, TBMM’ de ve merkezi idarede başarıyla, temsil eden milletvekiilleri oldu. Rahmetli Hasan POLATKAN ve Kemal ZEYTİNOĞLU yanında, Sayın Prof. Dr. Orhan OĞUZ, gibi, milletvekillerimizin, hizmetleri, hala hafızalardadır.


               Her dönem olduğu gibi bugün de Eskişehir’i, başarı ile temsil eden, ülke ve Eskişehir’ in, sorunları ile yakından ilgilenen, milletvekilerimiz var. Bu Milletvekilerimizden biri de Eskişehir  CHP Milletvekili Sayun Utku ÇAKIRÖZER’ dir.


              Sayın ÇAKIRÖZER’ le, Eskişehir’ in sorunlarını Pazar günü telefonla konuşma fırsatı bulduk. Yenilikçi, sempatik ve insanı rahatlatan, yaratıcı ve dinamik, yapısı, sade, duru, pak konuşması ve Eskişehir’ in sorunlarına, hâkimiyeti ile dikkat çekti. 


            Sayın ÇAKIRÖZER,  sorunlara ve çözümlerine yaklaşımı moral vericiydi.    


            Dayanışmacı, bir ruha da sahip olarak gördük. Halka karşı davranışı, güler yüzü, Vatandaşla olan iletişimi, sorunları yerinde tespiti,  örnek teşkil edecek niteliktedir.
          Sayın ÇAKIRÖZER, bir milletvekilinin, sahip olması gereken, bilgi, deneyim, önsezi, yetki ve sorumluluk trafiğini doğru yönlendirme ve denetleme, başarı ve başarısızlıkları paylaşabilme,  gibi, meziyetlere sahiptir.


            Sayın ÇAKIRÖZER, çağımızın, önemi kavramları olan, "ORTAK AKIL", "ORTAK PAYDA " ve "TAKIM RUHU" gibi kavramlara, değer veriyor. Kişi/kişiler, hiçbir ayrıcalık olmadan, yalın "yurttaş" kimliği ile sorunlarını ve istemlerini kendisine aktarabiliyor.  Seçmen tarafından, seviliyor, en önemlisi de her tavrı ve davranışı ile de örnek oluyor


             Sayın ÇAKIRÖZER, Eskişehir’ in sorunlarını yerinde tespit ediyor, bu sorunları ve halkın beklentilerini, TBMM’ de, söz alarak, gündeme getiriyor.


             Nitekim Sayın ÇAKIRÖZER,  TBMM’ de yaptığı bir konuşmada, Seyitgazi, Kırka, Afyon il sınırına kadar olan karayolu. Eti Maden Bor Fabrikasını,  Eskişehir ‘ in, Temiz havamızı kirletecek, bereketli topraklarımızı, tarımı ve hayvancılığı bitirecek, sularımızı kirletecek ve 900 bin Eskişehirliye, zehir solutacak Alpu termek Santralini, Eskişehir’in, içme ve kullanma suyunu ve Şehir Hastanesinin, sorunlarını, gündeme getirdi.


             Özellikle de Covid-19 pandemisi sürecinde, Koza Altın İşletmeleri, yaşam alanlarına yakın siyanürlü atık depolama tesisi yapılma girişimini Kaymaz’ da “Havayı, toprağı, suyu, koyunu kuşu insanı zehirleyecek bu adımdan derhal vazgeçin” diyerek, kaymaz halkına destek oldu.


             Sayın ÇAKIRÖZER, çiftçilerin de her zaman yanında oldu. İktidarın, tarım politikasını eleştirerek, “Nereye gidersek gidelim, çiftçi borçlu, icralık. Çiftçiye destek için kurulan kurumlar, çiftçinin elinde, avucunda ne varsa alıyor, icraya veriyor. Bu böyle gitmez! Böyle tarım politikası olmaz. Acil destek sağlanmazsa, artık üretecek çiftçi bulamayacağız” diyerek çiftçileri sesi oldu.


             TBMM’ de, çiftçilerin, sorunaları ile yaptığı konuşmada da  “Çiftçiye, Sen sulu tarım yapamazsın. Pancar, mısır, ay çiçeği ekemezsin’ diyorlar. ‘Ekersen de su vermeyiz’ diye tehdit ediyorlar. Sakaryabaşı Sulama Birliğine bağlı Abbas Halim Paşa, Said Halim Paşa, Yıldızören, Zaferhamit, Körhasan, Gelenli, Eminekin ve diğer köylerden yüzlerce çiftçimiz kara kara düşünüyor. Onbinlerce dekar alan ekilememe riski ile karşı karşıya.” tespitleri ile tepki gösterdi. 


              Sayın ÇAKIRÖZER meslek odalarının da hep yanında oldu. Niteki Barolarla ilgili olarak, “….Alpu’da yapılmak istenen termik santrali için, hazırlanan, ÇED raporlarında, ‘Andımızın’ kaldırılmasında, gazeteci davalarında ve kadın cinayetleri başta olmak üzere yurttaşların karşı karşıya bırakıldığı tüm davalarda, halkın yanında barolar ve avukatları oldu. Bu yüzden, toplumun baroların susturulmaya çalışılmasında, asıl hedef barolar değil, halktır. Bizler bu süreçte baroların destekçisiyiz ve her zaman yanındayız” dedi.


                Covid19 tedbirleri kapsamında, dükkanları kapatılan esnafların bağlı oldukları, oda temsilcileri ile görüşerek, salgın döneminde, esnafın durumunu ortaya çıkaran, bir rapor hazırladı. Esnafı da gezerek de sorunları yerinde tespit etti. Covid19 önlemleri kapsamında dükkânları kapatılan ve aylardır iş yapamayan, Eskişehirli esnafın, feryadını da TBMM gündemine taşıdı,


              Sayın ÇAKIRÖZER,  Eskişehir’ in,  “KÜLTÜR” , “EĞİTİM” ,” “EKONOMİ” , “SAĞLIK” ve “TARIM” alanındaki sorunları, hakkına bilgi sahibidir. Bu sorunlara, çözüm üretebilecek bilgi, deneyim ve tecrübeye de sahiptir.


              Yeter ki  halkımız,  kurum/kuruşlurlar, meslek odaları, diğer sivil toplum örgütleri  kendisine yardımcı olsun, sorunlarını da kendisi ile paylaşsınlar..


            Sayın Utku ÇAKIRÖZER’ i, kutluyoruz…


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri